SGS DNA i Köping/Västerås söker en Analytisk kemist till vår QC-avdelning

SGS DNA i Köping/Västerås söker en Analytisk kemist till vår QC-avdelning

Vill du vara med på en spännande utvecklings- och expansionsresa? För att möta den stora efterfrågan av våra produkter kommer vi att utöka antalet medarbetare och i slutet av 2019 flyttar vi till nya större lokaler i Västerås!

Scandinavian Gene Synthesis AB (SGS DNA) är ett välrenommerat företag som ingår i QIAGEN-koncernen. Vi arbetar med kundanpassade, medicintekniska produkter för i första hand diagnostik (IVD) men även för andra användningsområden. Företaget tillhandahåller även vissa relaterade tjänster som analys och stabilitetsstudier. Vi applicerar Medicinsktekniska direktiven,
ISO13485 (EU) och 21CFR820 (USA). SGS DNAs kunder finns över hela världen och vi omsatte ca 50 miljoner SEK under förra året. Vi arbetar i en internationell miljö och företagsspråket är engelska. Vi är i dag 65 anställda.

På QC-avdelningen utförs kvalitetskontroller på tillverkade oligonukleotider. Vi använder oss främst av analysmetoder så som HPLC, UPLC och LC-MS för både in-process kontroll och slutkontroll av produkt.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som Analytisk kemist/laboratorieingenjör inom företagets QC-avdelning. Dina arbetsuppgifter kommer primärt att omfatta kvalitetskontroll av oligonukleotider. På QC kommer du självständigt att utföra och utvärdera QC-analyser, främst inom analysteknikerna HPLC, UPLC och LC-MS. Du kommer även vid behov att medverka vid metodutveckling och validering inom QC-processen.

Som Analytisk kemist/laboratorieingenjör kommer du även inneha ett områdesansvar samt ansvara för att driva utredningar och implementera korrigerande åtgärder inom avdelningen. Både det laborativa arbetet och tillhörande dokumentationsarbete sker i enlighet med GMP.

Din profil
Du har högskoleutbildning med inriktning mot analytisk kemi. Du har minst 3-5 års erfarenhet av kemiskt analysarbete där du arbetat med tekniker så som HPLC, UPLC och LC-MS. Arbetet kräver goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och i skrift. Erfarenhet inom GMP och LEAN ses som meriterande.

Som person är du noggrann, strukturerad och flexibel. Du tycker om att arbeta i grupp och att hjälpa till där det behövs. Du är prestigelös, ansvarsfull och trivs med att tempot stundtals kan bli högre. Du har lätt för att kommunicera både inom och utanför din egen arbetsgrupp. Du har en positiv livssyn och kan driva och hantera förändringar i det dagliga arbetet på ett lugnt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Ansökan
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag 30/4

Vi tar emot ansökan via e-post: work@sgsdna.com

Tillträde enligt överenskommelse

Arbetstid/Varaktighet
Tillsvidareanställning.

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning

Kontaktpersoner
Eva Löwhagen Bernhardsson, 0221-29650 (Växel), Gruppchef QC
Kenneth Abrahamsson, 0221-29650 (Växel), Unionen

Arbetsgivare
Scandinavian Gene Synthesis AB (SGS DNA)
Box 91
73122 KÖPING

Tel: 0221-29650
E-post: info@sgsdna.com
Mer information på http://www.sgsdna.com

Besöksadress
Järnvägsgatan 11
731 30 Köping
Mer info
Område Köping
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Medicinsk forskning & Laboratorieverksamhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sgsdna.com
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scandinavian Gene Synthesis AB (SGS DNA) är ett välrenommerat företag som ingår i QIAGEN-koncernen. Företaget ligger i Köping och har ca 60 anställda. Vi arbetar med kundanpassade, medicintekniska produkter för i första hand diagnostik (IVD) men även för andra användningsområden. Företaget tillhandahåller även vissa relaterade tjänster som analys och stabilitetsstudier. Vi applicerar Medicinsktekniska direktiven, ISO13485 (EU) och 21CFR820 (USA). SGS DNAs kunder finns över hela världen och vi omsatte ca 50 miljoner SEK under förra året. Vi arbetar i en internationell miljö och företagsspråket är engelska.