Laboratorieingenjör, vikariat, till SGS DNA i Köping/Västerås

Laboratorieingenjör, vikariat, till SGS DNA i Köping/Västerås

Under 2019 utökar vi antalet anställda samt påbörjar flytten av vår verksamhet till nya lokaler i Västerås. Vill du vara med på en spännande utvecklings- och expansionsresa?

Scandinavian Gene Synthesis AB (SGS DNA) är ett välrenommerat företag som ingår i QIAGEN-koncernen. Vi arbetar med kundanpassade, medicintekniska produkter för i första hand diagnostik (IVD) men även för andra användningsområden. Företaget tillhandahåller även vissa relaterade tjänster som analys och stabilitetsstudier. Vi applicerar Medicinsktekniska direktiven,
ISO13485 (EU) och 21CFR820 (USA). SGS DNAs kunder finns över hela världen och vi omsatte ca 50 miljoner SEK under förra året. Vi arbetar i en internationell miljö och företagsspråket är engelska.

En av våra medarbetare går hem på föräldraledighet och vi söker nu hennes vikarie som laboratorieingenjör inom vår reningsavdelning.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta inom företagets reningssavdelning. Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta laborativt arbete där du blir delaktig i reningsavdelningens olika steg. Arbetsuppgifterna kommer att inkludera allt ifrån HPLC rening till färdigställande av färdigbehandlad oligonukleotid. Både laborationsarbetet och tillhörande dokumentationsarbete sker i enlighet med GMP. Som laboratorieingenjör kommer du även inneha ett områdesansvar samt ansvara för att driva utredningar och korrigerande åtgärder inom avdelningen.

Din profil
Du har högskoleutbildning med inriktning mot kemi, biokemi, mikrobiologi eller liknande. Du har ett par års erfarenhet som laborant och arbetar säkert både med avseende på produktkvalitet och ur kemikaliehanteringssynpunkt. Arbetet kräver goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och i skrift. Erfarenhet inom GMP och LEAN ses som meriterande.

Som person är du noggrann, strukturerad och flexibel. Du tycker om att arbeta i grupp och att hjälpa till där det behövs. Du är prestigelös, ansvarsfull och trivs med att tempot stundtals kan bli högre. Du har lätt för att kommunicera både inom och utanför din egen arbetsgrupp. Du har en positiv livssyn och kan driva och hantera förändringar i det dagliga arbetet på ett lugnt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vi tar emot ansökan via e-post: work@sgsdna.com

Sista ansökningsdag
Vi tar emot och gör urval av inkommande ansökningar löpande. Sista ansökningsdag är 1/5 2019

Tillträde enligt överenskommelse

Arbetstid/Varaktighet
Vikariat ca 1 år from slutet/mitten av Maj 2019. För rätt person finns god förutsättningar för förlängning.

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning

Kontaktpersoner
Christina Svensson, 0221-29650 (Växel), Gruppchef rening

Andreas Bsenko, 0221-2965 (Växel), Unionen

Arbetsgivare
Scandinavian Gene Synthesis AB (SGS DNA)

Box 91
73122 KÖPING
Tel: 0221-29650
E-post: info@sgsdna.com
Mer information på http://www.sgsdna.com

Besöksadress
Järnvägsgatan 11
731 30 Köping

Om arbetsgivaren

Scandinavian Gene Synthesis AB (SGS DNA) är ett välrenommerat företag som ingår i QIAGEN-koncernen. Företaget ligger i Köping och har ca 60 anställda. Vi arbetar med kundanpassade, medicintekniska produkter för i första hand diagnostik (IVD) men även för andra användningsområden. Företaget tillhandahåller även vissa relaterade tjänster som analys och stabilitetsstudier. Vi applicerar Medicinsktekniska direktiven, ISO13485 (EU) och 21CFR820 (USA). SGS DNAs kunder finns över hela världen och vi omsatte ca 50 miljoner SEK under förra året. Vi arbetar i en internationell miljö och företagsspråket är engelska.