Sektionschef till Dokumenthanteringsenheten, Enköping

Sektionschef till Dokumenthanteringsenheten, Enköping

Försvarsmakten söker en Sektionschef till Försvarsmaktens HR Centrum, Dokumenthanteringsenheten (DokhE) med placering i Enköping.

Dokumenthanteringsenheten, DokhE, har till uppgift att stödja Försvarsmaktens dokument- och ärendehantering. Vi registrerar, redovisar, tar hand om och tillgängliggör allmänna handlingar idag och imorgon och över tiden. Detta omfattar all hantering av allmänna handlingar oavsett format, längst hela beredskapsstegen. Enheten består av sex avdelningar, fördelade på 26 platser i hela landet. DokhA Mitt består i dag av personal på åtta orter, varav Enköping och Kungsängen tillhör Sektion VÄST.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som sektionschef är dina huvuduppgifter att leda, utveckla och följa upp verksamheten inom din sektion. Du motiverar och engagerar dina medarbetare i en verksamhet som ständigt utvecklas och förändras och deltar vid behov i produktionen inom avdelningen.

Som sektionschef har du personal-, verksamhets- och visst budgetansvar, samt ett ansvar för att gällande lagar, instruktioner och övriga föreskrifter följs.

Du bereder och stödjer avdelningschefen med operativa och strategiska frågor. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och bidrar där med dina kunskaper för att utveckla avdelningen som helhet.

Vid behov medverkar du i övriga verksamheter och uppgifter inom enheten.

Du måste vara beredd på att resa en del, ibland med någon övernattning.

Kvalifikationer
  • Eftergymnasial utbildning med inriktning administration, registratur, arkivvetenskap, HR, eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren kan bedöma som likvärdig
  • Minst tre års erfarenhet från tjänst innefattande personalansvar - minst fem medarbetare
  • Mycket god samarbetsförmåga
  • God administrativ förmåga
  • B-körkort
Meriterande kvalifikationer
  • Ledarskapsutbildning
  • Kunskap om offentlig förvaltning, Försvarsmakten i allmänhet
  • Erfarenhet inom dokumenthanteringsområdet
  • Kunskap om försvarsmaktens verksamhetsledningssystem och produktionssystem
  • God pedagogisk förmåga
Personliga egenskaper

Du är trygg i ditt ledarskap och med ett prestigelöst och motiverande arbetssätt skapar du förutsättningar och engagemang för att tillsammans med arbetsgruppen nå uppsatta mål.

Vi söker dig som har stor social kompetens och hög servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor och skapa förutsättningar för en väl fungerande verksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Avdelningschef Annika Swedérus 070-692 19 69 eller Sektionschef Jenny Österlund 073-150 78 25

Övrigt

Resor i tjänsten förekommer

Tester är en del av rekryteringsprocessen

Anställningsintervjuer hålls under första halvan av september

Tillträde mm

Befattningen är en tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för den som inte redan har en anställning i myndigheten.

Arbetsort: Enköping

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk i ansökan.

Fackliga kontaktpersoner

SACO
SEKO
OFR-S

Samtliga fackliga nås via Försvarsmaktens växel på 0505-451000

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-23. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Köping
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 23 aug 2020 (8 dagar kvar)