Momentum söker en utesäljare till Köping

Momentum söker en utesäljare till Köping

Som utesäljare kommer ingen dag vara den andra lik och du kommer få lära dig mer om alla tänkbara industrikomponenter. Momentum erbjuder en engagerande arbetsmiljö där du får stort eget ansvar och möjlighet till personlig utveckling. Har du ett tekniskt intresse och vill arbeta med försäljning, service och rådgivning? Sök då tjänsten för att bli en av Momentums nästa utesäljare.

Information om uppdraget

Academic Work söker en utesäljare till Momentum som säljer komponenter inom industrin. I rollen kommer du få lära dig nya saker dagligen om produkterna och komponenterna Momentum arbetar med. Du kommer få en gedigen introduktionsutbildning i Göteborg och löpande under anställningen få gå interna och externa utbildningar för att hålla dig uppdaterad. Du kommer utgå från kontoret i Köping där du blir en del av ett sammansvetsat team på fyra personer med positiv stämning.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Momentum.

Arbetsuppgifter

Som utesäljare kommer du bli tilldelad en kundportfölj med befintliga kunder till Momentum och se till att bemöta de med högklassig service. Kunderna befinner sig i närområdet inom Köping, Kungsör och Arboga. För att skapa nya affärer kommer du till viss del även arbeta med aktiv bearbetning och uppsökande av kunder du själv tar kontakt med. En stor del av arbetet spenderas på plats hos dina kunder, där du kommer arbeta relationsskapande och ge rådgivning i produkternas användningsområden för att kunna sälja och hjälpa dina kunder på bästa sätt. Tillsammans med distriktschefen kommer du få sätta upp en budget och mål för din försäljning för att alltid ha något att sträva mot.

Du kommer till exempel att:
 • Boka och genomföra kundmöten
 • Ge teknisk support och rådgivning gällande industrikomponenter
 • Sätta priser och ta fram offerter för försäljningen
Tjänsten passar dig som har ett tekniskt intresse och tycker det är spännande att lära dig om nya produkter. För dig med ambitioner att utvecklas vidare inom bolaget finns möjlighet att på sikt gå vidare i andra roller.

Vi söker dig som
 • Har ett stort tekniskt intresse och en grundförståelse för hur teknik fungerar
 • Talar svenska, då kommunikationen med kunderna sker på svenska
 • Har en avslutad gymnasieutbildning, gärna inom teknik
Det är meriterande om du

* Har arbetat inom kundservice eller försäljning tidigare

I rollen som utesäljare kommer du har kontakt med många olika kunder, vilket ställer krav på att du har en bra attityd och är serviceinriktad. Då Momentum har många återkommande kunder är det viktigt att vara relationsskapande för att kunna bygga vidare på kundrelationerna. Momentum arbetar med över 200 000 olika artiklar och för att kunna ta reda på information om dessa och ha koll på arbetet är det viktigt att du som person är självgående, strukturerad och har en stor vilja att lära dig nya saker.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Fast månadslön, individuell lönesättning
 • Placering: Köping
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Momentums önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Köping
Yrkesroll Försäljning, Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Momentum Industrial AB är en av Sveriges ledande leverantörer av industrikomponenter. Momentum finns på ett 30-tal orter i Sverige med cirka 300 anställda. De har lokal lagerhållning och försäljning av produkter inom bland annat tätningar, pumpar, och växellådor. De har ett utbrett produktsortiment där de arbetar med världsledande tillverkare. Momentum erbjuder även sina kunder anpassade produktutbildningar, logistiklösningar och jourservice. Läs mer om företaget på deras hemsida: www.momentum-industrial.com