Undersköterska till nytt äldreboende i Knivsta

Undersköterska till nytt äldreboende i Knivsta

Nu söker vi på Villa Ängby timvikarier undersköterskor Vardagas nya äldreboende. Vi kommer att öppna den 18 november och till en början behöver vi timvikarier som sedan kommer att gå över till tillsvidaretjänster. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 2019-11-24

Inom Vardaga är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Här några av höjdpunkterna i vårt erbjudande till dig:
 • Utbildning via vår egen utbildningsorganisation Lära
 • Förmånsportal med rabatter och förmåner
 • Coachande och stöttande chefer nära dig
 • Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till våra boende
 • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
 • Friskvårdsbidrag, skobidrag och arbetskläder
 • Kollektivavtal
Om rollen
I rollen söker vi dig som vill vara med och starta upp ett nytt äldreboende. Du ska hjälpa till att starta upp rutiner och de föreskrifter som krävs. Du ska även hjälpa till att bygga en god struktur för dig och dina kollegor tillsammans med verksamhetschef och gruppchef samt arbeta med god arbetsmiljö. I rollen som undersköterska ingår du i ett team med sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. Ni arbetar tätt ihop och skapar och bibehåller goda relationer med de boende, anhöriga och uppdragsgivare. Tillsammans har ni i uppgift att ge livskvalitet. Du ser varje individ och har en förmåga att förstå vad varje person behöver.

Din roll handlar även om att ge aktiviteter som är en viktig del av personens omvårdnad. Du ska erbjuda aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Som kontaktman ska du varje vecka erbjuda en timme fria aktiviteter tillsammans med din boende på tu man hand, då den boende själv styr innehållet. Kanske vill han/hon komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Din roll som undersköterska ingår även att laga mat och baka med hjärta och kärlek, eftersom mat och måltider är en av livets höjdpunkter. Därför är det viktigt i din roll som undersköterska att se till att boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet. Det ska vara vällagad, närings- och smakrik. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert och kaffe eller te. Vid helger och högtider dukar du extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl.

Om Villa Ängby
Boendet kommer att bedrivas i Vardagas egen regi och ligger i
Knivsta i området Ängby. Huset har tre våningar och 56 lägenheter. Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns gemensam uteplats och balkonger. Äldreboendet kommer att ha demens och somatisk inriktning.

Villa Ängby kommer att möbleras utifrån Vardagas boendekoncept.
Det har fokus på nordisk design och kombinerar funktion och form till en boendemiljö som är anpassad för de boendes fysiska behov samtidigt som miljön är ombonad och hemtrevlig. Färger och inredningsdetaljer är med grund i forskning och evidens anpassade till det åldrande ögat och underlättar för personer med demenssjukdom att orientera sig på boendet.

Lägenheterna är ca 30 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp, garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar personen själv med sina egna möbler och saker.

Kommunikation och service Knivsta är en ung, expansiv kommun med idealt läge mellan Uppsala och Stockholm med väl utbyggda kommunikationer. Det är goda kommunikationer till Knivsta centrum där all tänkbar närservice finns.

Med tiden så kommer vi att:
 • Demenscertifiering: Vi är ett demenscertifierat boende, vilket betyder att alla vi som arbetar här är utbildade i demens och bemötande via Demensakademin.
 • Ung Omsorg: Vi har ett samarbete med företaget Ung Omsorg. Det innebär att ett team av ungdomar i åldrarna 14-18 år besöker oss på helger och lov. Ung Omsorg gör olika aktiviteter tillsammans med oss som arbetar här, för att sätta guldkant på tillvaron för de boende.
 • Gruppchefer: Du har en chef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten. Det kan även vara en karriärmöjlighet för dig som undersköterska.
 • Djur i omsorgen: Här arbetar vi med djur i vården och vi har regelbundna besök av terapidjur.
 • VR-teknik: Vi har infört VR-teknik på boendet, som gör det möjligt för de som bor här att uppleva olika resor, äventyr eller spel via VR-glasögon. Läs mer om Vardagas VR-satsning här: Jorden runt på 40 minuter.
Din erfarenhet och kunskap

Vi gissar att du som söker dig till oss:

... lockas av ett arbete som är varierat och kräver stor kunskap om vård och omsorg men även tycker om att möta människor i olika situationer.
... är en kreativ person som vågar tänka själv och ta ansvar.
... trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor.

Vi ser gärna att du är utbildad undersköterska och har arbetat några år inom äldreomsorgen. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är också meriterande.

Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift är ett krav, men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdatum: Pågående
Sista ansökningsdag: 2019-11-24
Har du frågor? Kontakta gärna: Madeleine Wahlström tfn: 073- 527 06 04 mail: madeleine.wahlstrom@vardaga.se eller kontakta Jeanette Ringblom via mail: jeanette.ringblom@vardaga.se Observera att det inte går att ansöka via E-post.

Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Vardaga så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här.

Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 90 32


Ansökan

Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga ingår i företagsgruppen Ambea. www.vardaga.se
Mer info
Område Knivsta
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Beteendevetenskap, Sociologi / Socialpsykologi
Typ av anställning Deltid
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet.

Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget.

Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Läs mer på vardaga.se