Hoppa till innehåll
Emploid logotyp

Teknisk chef - Essentia Protein Solutions

Publiceringsdatum
26 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om rollen

I rollen som teknisk chef ingår du i ledningsgruppen och rapporterar till företagets Plant Manager. Du ansvarar för underhållet på anläggningen samt allt som rör fastigheten och kringliggande ytterområden. Essentia investerar mycket i sin anläggning och driver diverse olika projekt där ditt fokus är att ta fram nya strategier och investeringsplaner tillsammans med berörda parter. Därmed ingår även ansvaret att följa upp såväl projekt- som underhållsavdelningen, driva utvecklingen och säkerställa att standarder, krav och direktiv efterleves och genom detta säkra mesta möjliga tillgänglighet för produktionen. Dessutom har du personal- och budgetansvar med fokus på att utveckla och följa upp dina medarbetare samt driva förbättringsarbete. Utöver detta innebär tjänsten:
  • Leda underhållsarbetet med avseende på säkerhet, arbetsmiljö, kvalitet, leverans och kostnad
  • Ansvara för tekniska investeringar
  • Ansvara för upphandling av externa tjänster
  • Övervaka, upprätthålla och följa upp KPI:er
  • Projektledning och ansvar över att följa upp avtal
  • Säkerställa korrekt bemanning och rekrytera vid behov
  • Aktivt coacha, motivera, engagera och utveckla dina medarbetare
Om dig

För att vara framgångsrik i rollen som teknisk chef ser vi att du har gedigen erfarenhet av att arbeta i en liknande roll samt att du besitter goda kunskaper inom tekniskt underhåll från tillverkande industrier. Du har även goda kunskaper inom projektledning inklusive ekonomisk uppföljning.

Utöver detta krävs:
  • Eftergymnasial utbildning inom ingenjörsområdet
  • Erfarenhet av att leda personal
  • Flytande i svenska samt goda kunskaper i engelska
Vidare ser vi att du är trygg i ditt ledarskap samt att du är kommunikativ och lyhörd gentemot din omgivning. Du har god planerings- och prioriteringsförmåga och din arbetsmetodik genomsyras av en hög grad av struktur. Eftersom Essentia är ett företag som lägger stort fokus på utveckling och investeringar trivs du i att verka i en miljö där tempot är högt och där du kommer vara en del av Essentias fortsatta tillväxtresa.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse

Plats: Klippan

Omfattning: 100%

Arbetstider: Dagtid

Lön: Enligt överenskommelse

Bakgrundskontroll kommer genomföras på de kandidater som går vidare i processen.

Om du har frågor om tjänsten ber vi dig att maila ansvarig rekryterare Lina Johansson på lina.johansson@emploid.se. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Teknisk chef, Technical Manager, underhållschef, projektchef, underhåll, teknik, projektledning, personalansvar, produktion, livsmedel

Liknande Jobb

Emploid logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 februari 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Essentia Protein Solutions tillverkar och marknadsför proteiningredienser och naturliga smakkoncentrat för den globala livsmedelsindustrin. Baserat på kundernas behov utvecklar Essentia protein- och fettlösningar som förbättrar smakupplevelsen, ökar näringsvärdet, stärker strukturen och inte minst främjar produkternas hållbarhet och kvalitet. Essentia marknadsför sina produkter i mer än 60 länder och cirka 600 anställda genererar intäkter på 230 miljoner dollar per år. Förutom anläggningen utanför Klippan i Sverige har Essentia Protein Solutions fabriker i Danmark, Spanien, Argentina, Storbritannien och USA. De anställda på Essentia Protein Solutions står tillsammans för att erbjuda riktad service och hållbara lösningar som hjälper till att skapa en ännu bättre affär för våra kunder.