CAD-konstruktör till Meccom Rör & Tryckkärl

CAD-konstruktör till Meccom Rör & Tryckkärl

Vill du arbeta på ett entreprenöriellt företag med varierande arbetsuppgifter och högt i tak? Uppskattar du stort eget ansvar och tycker att kundservice är superviktigt? Har du en teoretisk grund men är väl förtrogen med en verkstad även i praktiken? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss!

Om tjänsten
Du kommer att jobba projektorienterat med att ta fram 3D-modeller, ritningsunderlag och annan dokumentation, främst på rörsystem men ibland även på plåt- och balkkonstruktioner. Projekten är oftast av mindre karaktär med en tidshorisont som sträcker sig från dagar till månader.

Som grund för ditt arbete får du underlag från kollegor alternativt har själv kontakt med kund och tar i samarbete med denne fram underlag, specifikationer och tidsramar.

Du följer dina konstruktioner hela vägen från skiss till ritning och vidare till att de blir tillverkade i verkstaden och/eller installerade hos kund. I denna "ax-till-limpa-process" stödjer du verkstadspersonal och montörer med de underlag och det material de behöver för att slutföra arbetet på rätt tid och med rätt kvalitet.

Du kan även komma att ha kontakt med olika leverantörer för att köpa in material och tjänster.

Om dig
Våra uppdrags bredd gör att du behöver ha en god teoretisk såväl som praktisk förståelse för teknik.
Ett eget stort teknikintresse ser vi också som en förutsättning. De många kontaktytorna innebär att du behöver ha lätt för att kommunicera i både tal och skrift samt besitta ett gott mått social kompetens. Jobbet utförs till mycket stor del i datormiljö vilket förutsätter stor datorvana. Du ska vara självgående och gilla att ta eget ansvar. Du är en positiv och lösningsorienterad person som har kunden i centrum.

Du Skall ha:

  • Högskoleutbildning inom maskinteknik eller annan motsvarande erfarenhet.
  • Erfarenhet av 3D CAD-system, företrädesvis Autodesks Inventor
  • B-körkort

Det är meriterande om du har:
  • Vana av att jobba mot strikta tidsramar
  • Erfarenhet av verkstadstekniskt arbete
  • Erfarenhet av svetsning & svetskvalitetstyrning
  • Erfarenhet av regelverk & standarder för tryckkärl och rör t.ex. PED/EN13445/EN13480
  • Erfarenhet av rördimensioneringsprogram t.ex. Visual Vessel Design

Tänk på att denna rekryteringen sköts med löpande urval så vänta inte med att skicka din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Mats Agrell
Telefon +46734439876
Email Mejla Mats Agrell
Område Klippan
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.meccom.se
Sista ansökningsdag 28 juni 2021 (49 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Meccom Rör & Tryckkärl AB har arbetat i över 30 år med att installera rör & tillverka tryckkärl. Vi utgår från Klippan och arbetar främst mot industrikunder i nordvästra Skåne. Jobbens art och omfång varierar från stort till smått. Företaget har ca 20 anställda och har därmed det lilla företagets karaktär med korta beslutsvägar. Vi ingår å andra sidan i Meccom Group och är samlokaliserade med många av företagen i gruppen vilket gör att vi även har det stora företagets fördelar som olika stödfunktioner och många härliga medarbetare. Gemensamt för de olika företagen i gruppen är vårt kundfokus, vårt driv och vår flexibilitet.