Avdelningschef till produktionen på GELITA Sweden AB

Avdelningschef till produktionen på GELITA Sweden AB

Brinner du för ledarskap och förändringsresa? Kan du få ut det bästa av din personal?

Om företaget
GELITA Sweden AB är en högt automatiserad processindustri som producerar högkvalitativa livsmedelsklassade produkter som gelatin, fett och proteinpulver. Vi är en av världens största gelatintillverkare och omsätter ca 900 miljoner kronor. Verksamheten är placerad i Stidsvig nära Helsingborg och Ängelholm. Som ledande tillverkare har företaget tagit på sig ett ansvar i branschfrågor som rör kvalitet, hygien, etik och miljö. GELITA Sweden AB ingår i GELITA gruppen som är ledande i branschen med tillverkning över hela världen.

GELITA Sweden AB är certifierade enligt ISO 9001,14001 samt FSSC 22000.

Läs mer på www.gelita.com

Processen
Tillverkningen i Stidsvig är branschledande i många aspekter och innehåller processteg som extraktion, filtrering, indunstning, separering, torkning och förpackningsteknik för att nämna några. Det högautomatiserade processflödet ställer stora krav på elektronisk styrning av fysiska och kemiska processegenskaper samt pumpteknik i en mångfald av former och applikationer. Andra viktiga faktorer i vår tillverkning är energianvändning i form av el och ånga, vattenförsörjning via ett eget vattenreningsverk och ett reningsverk med en avancerad biologisk process.

Uppdraget
Lönsamheten är och har varit god i många år. Processen är komplex och vi har en duktig personalstyrka med lång anställningstid. Ditt uppdrag blir att vidareutveckla personal, metodik, verktyg och struktur för att bibehålla vår marknadsledande position även i framtiden.

För att lyckas måste du ha god förmåga att hantera personal, att få dem delaktiga genom tydlig kommunikation och inkluderande ledarskap samtidigt som du har god analytisk förmåga i att identifiera förbättrings- och utvecklingsområden.

Arbetsbeskrivning
I rollen som avdelningschef för vår avdelning G1, där extraktionsprocessen startar är du ansvarig för den dagliga och operativa driften av avdelningen tillsammans med två förstemän. Du har budget-, arbetsmiljö- och personalansvar för de 17 medarbetarna i ditt team som är fördelade på fem skift. Du ansvarar för personalplaneringen samt leder och coachar dina medarbetare för att på bästa och effektivaste sätt säkerställa och optimera processflödet. Du är drivkraften i arbetet med ständiga förbättringar avseende kostnadseffektiv produktion, produktivitet och kvalité för avdelningen. Utredningar, analyser och dokumentation förekommer också såväl en som en del rapportering till koncernen.

Vem är du
Vi ser att du har en relevant teknisk akademisk utbildning med gedigen erfarenhet av produktionsledning och produktionsteknik. Tidigare erfarenhet från processindustri och Lean/WCM filosofi är mycket meriterande. Som nämnts ovan har våra medarbetare i snitt lång anställningstid varför det är viktigt att kunna hantera kunniga medarbetare och att nyttja deras fulla potential genom att utmana och utveckla i "rätt" takt och förstå hur man anpassar metodik och verktyg till olika förutsättningar och verksamheter.

Förutom ett stort tekniskt intresse har du god samarbetsförmåga och du arbetar effektivt, organiserat och strukturerat. Du är naturligt motiverad att nå mål och du har förmågan att entusiasmera och motivera din omgivning. Du kommunicerar flytande på såväl svenska som engelska i tal och skrift. Vi förutsätter att du har en god IT-mognad samt är en van systemanvändare.

Hur ansöker jag då denna spännande tjänst?
I denna rekrytering har GELITA tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Vi arbetar med löpande urval. Därför uppmuntrar vi dig att inte vänta för länge med att skicka in din ansökan. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta Markus Holmgren på Macavoy, 0735-19 54 81.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Klippan
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.macavoy.se
Sista ansökningsdag 14 juli 2020 (41 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna inom Engineering. Macavoy är specialiserad på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med ingenjörsbakgrund. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer.