Miljöchef till GELITA Sweden AB

Miljöchef till GELITA Sweden AB

Kort om tjänsten

Vi söker nu en miljöchef som ska leda, organisera och vidareutveckla GELITAS miljöverksamhet och tillsammans med övriga medarbetare se till att bolaget har ett högt fortsatt fokus och effektivt arbete inom miljö och hållbarhet. Dina arbetsuppgifter som miljöchef innebär att du är sakkunnig och rådgivande till fabrikschefen och övriga processorganisationen där du kommer att arbeta med Gelitas utveckling av övergripande strategier och mål inom miljöområdet.

Om verksamheten

GELITA Sweden AB är en högt automatiserad processindustri som producerar högkvalitativa livsmedelsklassade produkter som gelatin, fett och proteinpulver. Vi är en av världens största gelatintillverkare och omsätter ca 850 miljoner kronor. Verksamheten är placerad i Stidsvig nära Helsingborg och Ängelholm. Som ledande tillverkare har företaget tagit på sig ett ansvar i branschfrågor som rör kvalitet, hygien, etik och miljö. GELITA Sweden AB ingår i GELITA gruppen som är ledande i branschen med tillverkning över hela världen.
GELITA Sweden AB är certifierade enligt ISO 9001,14001 samt FSSC 22000.
Läs mer på www.gelita.com

Mer om tjänsten

Viktiga områden i rollen som miljöchef är GELITAS vattenverk, reningsverk samt ångcentral där du driver utvecklingen framåt med teamet som ansvarar för driften. Vidare kommer du att driva arbetet med förbättringar samt uppföljning och kontroll av verksamheten. För GELITA är miljöarbetet ständigt i fokus och i nära samarbete med organisationen utvecklar du företagets miljöarbete kring vatten- och luftemission, energi- samt avfallsfrågor. Detta sker genom ansvar för miljörapportering, besiktningar, utredningar och bevakning av lagkrav och miljöbeslut. Som expert inom miljö deltar du i olika projekt i syfte att bidra till hållbar utveckling. Du sköter det löpande miljöarbetet och har regelbunden kontakt med tillsynsmyndigheter och andra intressenter rörande GELITAS miljöfrågor. I din roll ingår att stötta fabrikschefen i ledningsfrågor, ta fram beslutsunderlag samt var föredragande i ledningsgruppen vid behov.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot miljö och hälsoskydd eller liknande. Du har tidigare arbetat som specialist/sakkunnig inom miljöområdet. Du är också väl insatt i miljölagstiftningen och har kunskap om miljöarbete vid tillståndspliktig verksamhet.
Som person har du förmåga att förena ett stort engagemang för miljö med ett affärsmässigt förhållningssätt. Vidare är du en god organisatör, har ett strukturerat arbetssätt och är van vid att planera din egen arbetstid. Som person trivs du med att arbete både självständigt och i samarbete med andra. Du rapporterar till fabrikschefen.
Du har även goda språkkunskaper i både svenska och engelska och förmåga att uttrycka dig i såväl tal som i skrift.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av Rekryteringskonsult Malin Nissen, 042-17 66 13 alternativt malin.nissen@dreamwork.se.
Mer info
Kontaktperson Malin Nissen
Telefon 042-17 66 13
Område Klippan
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 29 nov 2019 (16 dagar kvar)