Laboratoriechef

Laboratoriechef

Kort om tjänsten

Som laboratoriechef ansvarar du för ett dedikerat team av laboratorietekniker, vars främsta uppdrag är att verifieria och säkerställa kvaliteten på Gelitas produkter.

Om verksamheten

GELITA Sweden AB är en högt automatiserad processindustri som producerar högkvalitativa livsmedelsklassade produkter som gelatin, fett och proteinpulver. Vi är en av världens största gelatintillverkare och omsätter ca 850 miljoner kronor. Verksamheten är placerad i Stidsvig nära Helsingborg och Ängelholm. Som ledande tillverkare har företaget tagit på sig ett ansvar i branschfrågor som rör kvalitet, hygien, etik och miljö. GELITA Sweden AB ingår i GELITA gruppen som är ledande i branschen med tillverkning över hela världen.
GELITA Sweden AB är certifierade enligt ISO 9001,14001 samt FSSC 22000.
Läs mer på www.gelita.com

Mer om tjänsten

Laboratoriet är organiserat inom kvalitetsavdelningen och är en viktig kvalitetsfunktion för verksamheten där vi utför analyser och kvalitetskontroller enligt krav för livsmedel, läkemedel och andra applikationer. Vi arbetar med kemiska, fysikaliska och mikrobiologiska analyser både under tillverkning och på färdig produkt (gelatin, fett, protein), samt vatten som är ett nyckelelement i våra processer. En annan viktig del i arbetet är miljöanalyser för styrning av vårt reningsverk.

Som ansvarig för laboratoriet leder du en avdelning med åtta medarbetare. Du ansvarar för att se över och förbättra rutiner för avdelningen men också att vara ett stöd till andra avdelningar i interna utredningar och frågeställningar från kunder. I arbetet ingår även att bedöma produktkvalitet och vara delaktig vid kundrevisioner.

En annan stor del i arbetsuppgiften som laboratorieansvarig är ledarskap och resursplanering, du tror på ett coachande ledarskap och drivs av att motivera och utveckla ett kompetent team. I arbetet ingår även kontakter med laboratorier inom koncernen, GELITA AG, och andra externa laboratorier.

Din profil

Du har en universitets- eller högskoleutbildning inom mikrobiologi eller kemi samt ett antal års erfarenhet av laboratorieledning (inom livsmedelsindustri är meriterande).

Som ledare är du lyhörd och strukturerad, du trivs med att ta ansvar och initiativ till förbättringar. Du är flexibel och har en god förmåga att se helheten samtidigt som du kan gå ner på detaljnivå i optimeringsarbete. Du är ordningsam och metodisk när det gäller analys, problemlösning och dokumentation.

Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande.
Mer info
Kontaktperson Johan Ohlander
Telefon 042-176608
Område Klippan
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Medicinsk forskning & Laboratorieverksamhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Dreamwork jobbar vi med people management snarare än med traditionell rekrytering och bemanning. Vi anstränger oss hårdare för att matcha våra kandidaters personlighet med våra uppdragsgivares företagskultur. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn's Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s "Entrepreneur of the Year". Dreamwork grundades 2006 och har levererat personallösningar på över 130 orter i Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001.