Avdelningschef Råvarumottagningen till GELITA Sweden AB

Avdelningschef Råvarumottagningen till GELITA Sweden AB

Brinner du för ledarskap? Är du en naturlig ledare som folk följer? Har du förmågan och uthålligheten att arbeta med frågor kring inställning och värderingar?

Om företaget
GELITA Sweden AB är en högt automatiserad processindustri som producerar högkvalitativa livsmedelsklassade produkter som gelatin, fett och proteinpulver. Vi är en av världens största gelatintillverkare och omsätter ca 900 miljoner kronor. Verksamheten är placerad i Stidsvig nära Helsingborg och Ängelholm. Som ledande tillverkare har företaget tagit på sig ett ansvar i branschfrågor som rör kvalitet, hygien, etik och miljö. GELITA Sweden AB ingår i GELITA gruppen som är ledande i branschen med tillverkning över hela världen.

GELITA Sweden AB är certifierade enligt ISO 9001,14001 samt FSSC 22000.

Läs mer på www.gelita.com

Processen
Tillverkningen i Stidsvig är branschledande i många aspekter och innehåller processteg som extraktion, filtrering, indunstning, separering, torkning och förpackningsteknik för att nämna några och kännetecknas av hög automatisering med effektiv energianvändning.

Råvarumottagningen är det första steget i vår process vars huvuduppgift är att ta emot inkommande råvara samt förse varje tillverkningssats med rätt mängd råvara i beräknad tid.

Uppdraget
Till Råvarumottagningen söker vi en ledare med förmåga att leda, utveckla och utmana personalen med frågor kring värderingar, kultur och effektivitet. För att lyckas måste du ha god förmåga att hantera personal, att få dem delaktiga genom tydlig kommunikation och inkluderande ledarskap samtidigt som du har god analytisk förmåga i att identifiera förbättrings- och utvecklingsområden.

Arbetsbeskrivning
I rollen som avdelningschef för råvarumottagningen är du ansvarig för den dagliga och operativa driften av avdelningen. Du har budget-, arbetsmiljö- och personalansvar för 22 medarbetare i ditt team som arbetar fördelat på olika skift. Du ansvarar för personalplaneringen samt leder och coachar dina medarbetare för att på bästa och effektivaste sätt säkerställa och optimera processflödet. Utredningar, analyser och dokumentation kan också förekomma såväl en som en del rapportering till koncernen.

Du är drivkraften i arbetet med ständiga förbättringar avseende produktivitet för avdelningen och du presenterar de åtgärder och investeringar som behövs för att utveckla Råvarumottagningen framåt.

Vem är du?
Vi ser att du har flera års erfarenhet av produktionsledning i tillverkande industri. Tidigare erfarenhet av internlogistik är meriterande. Vikten av ledarskapet har förhoppningsvis kommit fram. Vi söker dig med god förmåga att involvera och få dina medarbetare intresserade och engagerade i såväl det dagliga operativa arbetet som det ständiga förbättringsarbetet.

Tidigare erfarenhet från Lean/WCM filosofi är mycket meriterande. Våra medarbetare har i snitt lång anställningstid varför det är viktigt att kunna utmana och utveckla i "rätt" takt och förstå hur man anpassar metodik och verktyg till olika förutsättningar och verksamheter.

Förutom ett stort tekniskt intresse arbetar du effektivt genom att vara organiserad och strukturerad. Du är naturligt motiverad att nå mål och du har förmågan att entusiasmera och motivera din omgivning. Du kommunicerar flytande på såväl svenska som engelska i tal och skrift. Vi förutsätter att du har en god IT-mognad samt är en van systemanvändare.

Hur ansöker jag då denna spännande tjänst?
I denna rekrytering har GELITA tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Vi arbetar med löpande urval. Därför uppmuntrar vi dig att inte vänta för länge med att skicka in din ansökan. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta Markus Holmgren på Macavoy, 0735-19 54 81.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vem är Macavoy?
Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna inom Engineering. Macavoy är specialiserad på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med ingenjörsbakgrund. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer.
Mer info
Kontaktperson Markus Holmgren
Telefon 0735-195481
Område Klippan
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.macavoy.se
Sista ansökningsdag 7 nov 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Macavoy arbetar med rekrytering och search av chefer, projektledare och specialister med en bakgrund från teknik/ingenjörsområdet. Med bas i Nordvästra Skåne arbetar Macavoy med såväl stora internationella bolag som mindre lokala företag i Skåne och Halland. Förutom hela rekryteringsprocesser hjälper Macavoy även företag med delprocesser såsom fristående utvärderingar med diverse tester, analyser och återkopplingar.

Är du för egen del intresserad av ingå i Macavoys nätverk för bevakning på marknaden är du varmt välkommen att ta kontakt!