Hoppa till innehåll
ME-skolan AB logotyp

Yrkeslärare maskinförarutbildning sökes till ME-skolan i Kiruna

Vi är inne i en fortsatt expansiv fas inom ME-skolan och just nu söker vi lärare till vårt utbildningscenter i Kiruna, där vi har ett uppdrag att utbilda inom gymnasie och vuxenutbildning av Lapplands lärcentra.

Arbetsuppgifter

Som lärare kommer du att vara en del av den dagliga verksamheten på ME-skolan i Kiruna där vi bedriver yrkesutbildning på uppdrag av kommunerna i lapplands studieförbund Lapplands Lärcentra till anläggningsmaskinförare inom gymnasiet och kommunal vuxenutbildning. Din bakgrund och erfarenhet avgör vilka delar och ämnen i undervisningen som blir aktuella. Arbetet består av både praktiska och teoretiska moment samt en viss del dokumentation.

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med positiva och drivna kollegor i gruppen av yrkeslärare. Ni utgör tillsammans ett team som kompletterar varandras kunskaper. Ansvar- och arbetsfördelning har sin grund i respektive medarbetares tidigare erfarenheter och kompetenser.

Vi har utvecklat ett helt nytt läromedel som du, i samarbete med dina kollegor, utgår ifrån. Detta tillsammans med ett teoretiskt material och en praktisk övningsbank, utgör grunden i vårt pedagogiska koncept.
Våra elever arbetar i projekt som de planerar, genomför och utvärderar tillsammans med sina klasskamrater. Målet är att skapa autentiska arbetssituationer som speglar verkligheten inom vår bransch.

Det är meriterande om du har lärarbehörighet, men inget krav. Vi erbjuder all vår personal förmånliga villkor i samband med fortbildning, vilket gör att du efterhand kan läsa in en yrkeslärarexamen. Du kommer att ingå i ett arbetslag som ser fram emot att få in en ny kollega till vår expansiva utbildningsverksamhet!

Vi söker dig som
  • Har bred erfarenhet av anläggningsmaskiner och arbeten inom mark och anläggning, alternativ inom andra delar av bygg- ochanläggningsbranschen.
  • Är intresserad av att jobba i en verksamhet bland ungdomar och vuxna.
  • Är ihärdig och brinner för att vara med och bidra till utveckling
  • Är lyhörd, ödmjuk och har en vilja att utvecklas
  • Är en utpräglad lagspelare som uppskattar och ser nyttan av att tillhöra ett arbetslag

Tjänsten passar dig som är trygg som person, tydlig och intresserad av att utveckla framtidens maskinförare.

Det är meriterande
  • Om du har lärarbehörighet eller haft uppdrag som lärare/instruktör tidigare
  • Om du har erfarenhet av att ha handlett blivande maskinförare, till exempel genom att ha jobbat med lärlingar eller APL-elever
Mer info
Kontaktperson
Olof Jacobsson
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vilka är vi?

ME-skolan AB är ett dotterbolag till bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna (ME), som ingår i Svenskt Näringsliv. Organisationen har ca 4100 medlemsföretag i branschen och drygt 25 000 medarbetare som bygger Sveriges infrastruktur. Vi utbildar med fokus på högsta tänkbara kvalitet, för att gymnasie- och vuxenelever som går utbildningen ska ha en så hög anställningsbarhet som möjligt efter avslutad utbildning. Vi har i dagsläget 9 utbildningscenter/skolor runtom i landet och siktar på att bli några ytterligare under de närmaste åren. Vi har all den senaste tekniken på plats på våra skolor för att tillgodose branschens behov av kunnande.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare