Lärare maskinförarutbildning sökes till ME-skolan i Kiruna

Lärare maskinförarutbildning sökes till ME-skolan i Kiruna

Vi är inne i en expansiv fas inom ME-skolan och just nu söker vi lärare till vårt nya utbildningscenter i Kiruna, där vi från höstterminen -23 kommer att utbilda inom gymnasie och vuxenutbildning på uppdrag av samtliga kommuner inom Lapplands kommunalförbund.

Arbetsuppgifter

Som lärare kommer du att vara en del av den dagliga verksamheten på ME-skolan i Kiruna där vi bedriver utbildning på uppdrag av
Lapplands kommunalförbund till anläggningsmaskinförare. Din bakgrund och erfarenhet avgör vilka delar och ämnen i undervisningen som blir aktuella. Arbetet består av både praktiska och teoretiska moment samt en viss del dokumentation.

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med positiva och drivna kollegor i gruppen av yrkeslärare. Ni utgör tillsammans ett team som kompletterar varandras kunskaper. Ansvar- och arbetsfördelning har sin grund i respektive medarbetares tidigare erfarenheter och kompetenser.

Vi har tagit fram ett helt nytt läromedel som du, i samarbete med dina kollegor, utgår ifrån. Detta tillsammans med ett teoretiskt material och en praktisk övningsbank, utgör grunden i vårt pedagogiska koncept.
Våra elever arbetar i projekt som de planerar, genomför och utvärderar tillsammans med sina klasskamrater. Målet är att skapa autentiska arbetssituationer som speglar verkligheten inom vår bransch.

Det är meriterande om du har lärarbehörighet, men inget krav. Vi erbjuder all vår personal förmånliga villkor i samband med fortbildning, vilket gör att du efterhand kan läsa in en yrkeslärarexamen. Du kommer att ingå i ett arbetslag som ser fram emot att få in en ny kollega till vår expansiva utbildningsverksamhet!

Vi söker dig som
  • Har bred erfarenhet av anläggningsmaskiner och arbeten inom mark och anläggning, alternativ inom andra delar av bygg- och anläggningsbranschen.
  • Är intresserad av att jobba i en verksamhet bland ungdomar och vuxna.
  • Är ihärdig och brinner för att vara med och bidra till utveckling
  • Är lyhörd, ödmjuk och har en vilja att utvecklas
  • Är en utpräglad lagspelare som uppskattar och ser nyttan av att tillhöra ett arbetslag

Tjänsten passar dig som är trygg som person, tydlig och intresserad av att utveckla framtidens maskinförare.

Det är meriterande
  • Om du har lärarbehörighet eller haft uppdrag som lärare/instruktör tidigare
  • Om du har erfarenhet av att ha handlett blivande maskinförare, till exempel genom att ha jobbat med lärlingar eller APL-elever

Sök tjänsten redan idag då vi kan komma att tillsätta tjänsten innan ansökningstiden gått ut!
Mer info
Kontaktperson Olof Jacobsson
Telefon 019 19 57 53
Email Mejla Olof Jacobsson
Område Kiruna
Yrkesroll Industri & Anläggning, Anläggningsarbete, Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.meskolan.se
Sista ansökningsdag 2 mars 2023 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ME-skolan

ME-skolan AB är ett dotterbolag till bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna, som ingår i Svenskt Näringsliv. Organisationen har ca. 4100 medlemsföretag i branschen och sysselsätter drygt 25 000 medarbetare. Vi utbildar med fokus på högsta tänkbara kvalité, för att gymnasie- och vuxenelever som går utbildningen ska ha en så hög anställningsbarhet som möjligt efter avslutat utbildning. Vi har i dagsläget 9 utbildningscenter/skolor runtom i landet och siktar på att bli några ytterligare under de närmaste åren.

Vi har all den senaste tekniken på plats på våra skolor för att tillgodose branschens behov av kunnade.