Ekonom

Ekonom

Är du en driven och ansvarstagande person som har tidigare erfarenhet av ekonomi? Trivs du i en föränderlig miljö och vill arbeta i en varierande roll där du får möjlighet att vara delaktig? Då kan du vara perfekt för detta uppdrag!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos LKAB Mekaniska.

Om företaget

LKAB Mekaniska är en av Norrbottens största mekaniska verkstäder inom stålkonstruktion och maskinbearbetning och de befinner sig mitt i en stark tillväxtfas. De har maskiner, lokaler och kompetens för att produktutveckla, konstruera och leverera allt från små komponenter till stora stålkonstruktioner. De arbetar även med helhetsprojekt, där de är delaktiga från projektering till fullskalig leverans av kompletta lösningar. De finns på två arbetsställen i Kiruna med ungefär 140 medarbetare och omsätter cirka 330 MSEK.

LKAB Mekaniska är en del av Affärsområde Specialprodukter, som levererar strategiska tjänster och produkter som används både inom LKAB:s kärnverksamhet och av externa aktörer - vilket skapar ökad konkurrenskraft för LKAB samtidigt som det skapar värde på andra marknader.

Arbetsuppgifter

Som ekonom på LKAB Mekaniska arbetar du i en bred och varierande roll där du tar stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter. I arbetsuppgifterna ingår bokslutsarbete, årsredovisning, kund- och leverantörsresekontra, hantering av inköpsorder samt hållbarhetsredovisning. Du ansvarar tillsammans med övriga kollegor på ekonomiavdelningen även för den löpande redovisningen samtidigt som du arbetar med att säkerställa och följa upp budgeten med ansvarig chef. I rollen som ekonom arbetar du stödjande och utvecklande mot verksamheten samt arbetar aktivt med att effektivisera och automatisera arbetssättet inom ekonomifunktionen.

* Löpande redovisning tillsammans med kollegor
* Budgetuppföljning tillsammans med chefer
* Agera chefstöd i budget och prognosarbete
* Bokslutsarbete/årsredovisning
* Hållbarhetsredovisning
* Arbeta för att effektivisera och automatisera ekonomifunktionen

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Eftergymnasial utbildning inom ekonomi
* Kunskaper i Excel
* Erfarenhet av att arbetat som chefsstöd
* Erfarenhet av löpande redovisning samt redovisning av lön är meriterande
* Svenska och engelska i tal och skrift

För att trivas i rollen är du öppen inför förändringar och ser möjligheter snarare än problem. Du anpassar dig fort till nya situationer och tycker det är roligt med nya utmaningar. Du är flexibel vilket innebär att du kan anpassa ditt arbete och beteende efter olika personer och förutsättningar, och du trivs bäst i en varierande roll där dina arbetsuppgifter kan ändras från dag till dag. Vidare är du noggrann i ditt arbete samt uppmärksam på detaljer med förmåga att upptäcka sådant som andra ofta missar. Du dubbelkollar ditt arbete noggrant och din förmåga att skapa och hålla en struktur gör att allt du lämnar ifrån dig håller hög kvalitet.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Kiruna
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Kiruna
Yrkesroll Ekonomi, Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.bravura.se
Sista ansökningsdag 12 maj 2023 (53 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.