Hoppa till innehåll

Vi söker en enhetschef inom HR

Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet från 1993. Vi ska främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplaneringen och bevaka att samiska behov beaktas. Vi är belägna i Giron/Kiruna, Jåhkåmåhkke/Jokkmokk, Dearna/Tärnaby och Staare/Östersund. Sametinget har omkring 65 anställda.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef arbetar du självständigt under kanslichefen. Du leder myndighetens HR-arbete med kompetensförsörjning, rekrytering, lönerevision, omställning och rehabilitering. Andra viktiga områden är arbetsmiljö, jämställdhet och diskrimineringsfrågor. Du är arbetsgivarens företrädare i arbetet med arbetstagarorganisationerna. Fler arbetsuppgifter förekommer.

Du är placerad vid något av Sametingets kontor i Giron/Kiruna, Jåhkåmåhkke/Jokkmokk, Dearna/Tärnaby och Staare/Östersund med möjlighet till distansarbetsavtal.

Om dig
Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR-området, personal- och beteendevetenskap eller liknande. Du har praktisk erfarenhet av HR-arbete både på operativ och strategisk nivå, gärna från offentlig förvaltning eller politiskt styrd organisation.

Som person har du ett genuint intresse för människor, ledarskap och teamutveckling. Du engagerar, lyfter och coachar medarbetare att nå sina mål och sin fulla potential. Du lyssnar in, skapar förtroende, reflekterar och bidrar prestigelöst och proaktivt med din kompetens. Du har erfarenhet av chefs- eller ledningsarbete. Muntlig såväl som skriftlig kommunikation på svenska är inget problem för dig. Det är meriterande med kunskaper i samiska språk, samisk kultur och samiskt samhällsliv.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform
Tillsvidareanställning. Heltid. Sametinget tillämpar provanställning, tillträde sker enligt överenskommelse.

Placeringsort
Giron/ Kiruna, Staare/Östersund eller Jåhkåmåhkke/Jokkmokk med möjlighet till distansavtal.

Ansökan
Ange ref. 2021-321.

För ytterligare information om tjänsten eller själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringskonsult Anna Tiger Roslin på Adecco, telefonnummer 073-84 92 992 eller anna.roslin@adecco.se

Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, tel. 0980-780 30.

Varmt välkommen med din ansökan!

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
10 apr. 2023 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare