Informationsutvecklare, Kiruna

Informationsutvecklare, Kiruna

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunden för ett hållbart och fungerande samhälle. Division Geodata bygger upp, vidareutvecklar, förvaltar och tillhandahåller geografisk- och fastighetsinformation. I vårt uppdrag ingår att kvalitetshöja och göra information lättillgänglig för samhället. Vi arbetar med kvalitetsutveckling av fastighets-, rättighets-, plan- och inskrivningsinformation för både karta och register. Nu ska vi på sektionen Interna Uppdrag expandera vår verksamhet i Kiruna och ser nu fram emot att utöka vårt härliga gäng. I dagsläget är vi 25 informationsutvecklare med stor kunskapsbredd inom våra arbetsområden och söker därför just dig! Hos oss får du stora möjligheter till utveckling och vårt kontor i Kiruna kännetecknas av en trivsam och god gemenskap. Som stad erbjuder Kiruna en attraktiv livsmiljö med fjällnära läge och en stor variation till friluftsliv.

Arbetsuppgifter
Du kommer huvudsakligen arbeta med att systematiskt höja och förbättra kvalitén i Fastighetsregistret. I arbetet ingår fastighetsrättsliga utredningar, samt efterforskning och utredning av digitala arkivmaterial. Du tar själv ansvar för din produktion, tar beslut, arbetar självständigt och målinriktat efter fasta strukturer och instruktioner. I din arbetsgrupp är kontinuerligt lärande i arbetet en naturlig del av vardagen. Arbetet ansvarar du i slutändan själv för, med stöd och hjälp av din arbetsgrupp och handledare. Utöver att förbättra kvalitén i Fastighetsregistret kan det bli aktuellt med andra arbetsuppgifter, t.ex. att arbeta med supportbrevlådor, offentlighetsuttag eller göra leveranser till kund. Du kommer inledningsvis att genomgå anpassad internutbildning. Resor kan förekomma under utbildningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som: *Tar ansvar för din uppgift samt strukturerar själv ditt angreppssätt och driver din del i arbetet vidare. *Arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande samt förändrar din inriktning när målen ändrar sig. *Förblir motiverad och effektiv över tid. Arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat är uppnådda. *Arbetar bra tillsammans med andra människor, relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar, kommunicerar och löser problem på ett konstruktivt sätt. *Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar. *Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. *Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard samt att du lägger ner stor vikt vid att leva upp till dessa. *Har goda kunskaper i svenska, förstår komplicerade språkliga underlag, främst i skriven form. Det är meriterande om du: *Har kunskap inom juridik, gärna svensk fastighetsrätt. *Har erfarenhet från fastighetsrättsliga utredningar. *Har kunskaper om Fastighetsregistrets text- och kartdel. *Kan tolka och läsa gammal text. *Har god datorvana samt kunskaper i Microsoftprodukter, främst Excel och Outlook. *Har kunskap i ett eller flera GIS-verktyg. Ovannämnda kompetenser kan du ha tillförskaffat dig genom relevant högskoleutbildning eller yrkeshögskola alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vid rekryteringar lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Marie-Louise Karlström
Telefon 070-384 64 61
Område Kiruna
Yrkesroll Fastighet, Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 aug 2019 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!