Miljöchef till Kiruna Airport

Miljöchef till Kiruna Airport

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Kiruna Airport som är en regional flygplats inom Swedavia knyter Kiruna och norra Norrbotten samman med övriga Sverige och världen. Vi är sammanlagt ca 65 medarbetare och i nära samarbete med många andra aktörer på flygplatsen bidrar vi till att stärka besöksnäringen för hela övre Norrbotten.

Vi söker nu en miljöchef som ska leda, organisera och vidareutveckla Kiruna Airports miljöverksamhet och tillsammans med övriga medarbetare se till att flygplatsen har ett högt fortsatt fokus och effektivt arbete inom miljö.

Dina arbetsuppgifter

Som miljöchef är du sakkunnig och rådgivande till flygplatschefen och övriga processorganisationen där du kommer att arbeta med flygplatsens utveckling av övergripande strategier och mål inom miljöområdet. Viktiga områden för tjänsten är vattenfrågor samt arbete med förorenad mark.

Vidare kommer du att driva arbetet med förbättringar samt uppföljning och kontroll av verksamheten. För en flygplats som Kiruna Airport är miljöarbetet ständigt i fokus och i nära samarbete med organisationen utvecklar du flygplatsens miljöarbete.

Detta sker genom ansvar för miljörapportering, besiktningar, utredningar och bevakning av lagkrav och miljöbeslut. Som expert inom miljö deltar du i olika projekt i syfte att bidra till hållbar utveckling. Du ansvarar för den interna kommunikationen, bland annat miljöledningssystemet. Du sköter det löpande kontrollprogrammet och har regelbunden kontakt med tillsynsmyndigheten Kiruna kommun.

Utöver flygplatsspecifika arbetsuppgifter kommer du, tillsammans med miljöspecialister och miljöchefer vid Swedavias samtliga flygplatser, delta i det koncernövergripande miljöarbetet. Du kommer även ha kontakt med myndigheter och andra intressenter rörande flygplatsens miljöfrågor. I din roll ingår att stötta flygplatschefen i ledningsfrågor, ta fram beslutsunderlag samt vara föredragande i ledningsgruppen.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning, gärna med inriktning mot miljö eller liknande. Du har tidigare arbetat som specialist/sakkunnig inom miljöområdet, eller så är du en driven person med ett starkt intresse för miljö. Kanske har du arbetet brett med projekt eller specifikt med förorenad mark? Du är också väl insatt i miljölagstiftningen och har kunskap om miljöarbete vid tillståndspliktig verksamhet.

Som person har du förmågan att förena ett stort engagemang för miljö med ett affärsmässigt förhållningssätt. Du är en god organisatör, har ett strukturerat arbetssätt och är van att planera din egen arbetstid. Du har även goda språkkunskaper i svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig såväl i tal som i skrift. Som person trivs du med att arbeta både självständigt som i samarbete med andra. Det är meriterande om du innehar kunskaper inom processorienterat arbetssätt eller Miljöledningssystem enligt standard ISO 14001.

Vi erbjuder

Som medarbetare på Swedavia, Kiruna Airport, får du arbeta i ett företag där miljö- och hållbarhetsfrågorna ständigt är i fokus. Till exempel är alla Swedavias flygplatser certifierade enligt den högsta nivån i Airport Carbon Accreditation (ACA), det internationella program som graderar flygplatsers klimatarbete. Och under 2020 skall Kiruna Airport ta de sista stegen för att bli en helt fossilfri flygplats, var med och skapa den framgången!

Du kommer till en arbetsplats som präglas av teamarbete, gemenskap och sammanhållning.

På Swedavias flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Kiruna.

Välkommen med din ansökan senast den 28 oktober 2019 men gärna tidigare då vi tillämpar löpande urval.
Mer info
Område Kiruna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 28 okt 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.