Airport Officers ramp och fält till Kiruna Airport - sommarvikariat 2020

Airport Officers ramp och fält till Kiruna Airport - sommarvikariat 2020

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Kiruna Airport är en dynamisk arbetsplats med ett 70 tal medarbetare och ett unikt läge nära Kiruna centrum. Flygplatsen befinner sig i en expansiv fas och står inför spännande utvecklingsprojekt för att klara fortsatt utveckling. Kiruna Airport söker nu ett antal Airport Officers som vill vara med och stärka upp verksamheten under sommaren 2020.

Dina arbetsuppgifter

Som Airport Officer kommer du primärt att arbeta på det vi kallar airside. Arbete på airside innebär i huvudsak att lossa och lasta flygplanens bagage och frakt samt tillhandahålla övriga servicetjänster till flygbolagen. Att hjälpa passagerare i behov av assistans är också en del av din vardag. Tillsyn samt underhåll av anläggning och markområden ingår också. Då flygplatsen arbetar integrerat över enhetsgränserna omfattar ditt uppdrag även andra förekommande uppgifter som exempelvis arbete i säkerhetskontrollen. Som Airport Officer har du ett nära samarbete med dina kollegor och varje medarbetare i teamet är viktig för att lyckas med uppdraget. Du är utomhus en stor del av dagen och vissa arbetsmoment är fysiskt tunga. Detta förutsätter att du trivs med ett aktivt arbete och har en fysik som möter upp till detta. I din vardag krävs en förståelse och respekt för det regelverk som verksamheten vilar på samtidigt som det finns utrymme för förbättringsförslag och egna initiativ.

Din profil

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Vi vill att du är lyhörd för verksamhetens behov, har en mycket god samarbetsförmåga och hanterar oförutsedda händelser på ett flexibelt och konstruktivt sätt. Arbetet sker ofta i ett högt tempo och integreringen mellan funktioner gör att du bör uppskatta variation och "snabba ryck" för att trivas hos oss. Du trivs i mötet med människor och ser service som ett naturligt inslag i ditt arbete.

Körkort B är ett krav för tjänsten. Det är meriterande om du har C-körkort samt utbildning till brandman. Vår flygplats håller öppet i stort sett alla dygnets timmar så du behöver kunna ta dig till och från arbetet på oregelbundna arbetstider.

För att vara aktuell för anställning behöver du ha möjlighet att genomföra intern utbildning 1 vecka under våren, tidig sommar,med efterföljande praktik på ca 2 veckor under en tidsbestämd period.

Vi erbjuder

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här;

https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

Tjänsterna är tidsbegränsade anställningar juni-augusti med start efter avslutad och godkänd utbildning. Utbildningen på 1 vecka under dagtid äger rum under våren, tidig sommar. Vi erbjuder både heltid- och deltidsanställningar. Arbetet innebär skifttjänstgöring med oregelbunden arbetstid och placeringsorten är Kiruna.

För mer information om tjänsterna kontakta gruppchef Martin Frid på telefon 076-7723261, martin.frid@swedavia.se eller Stefan Fjällborg på telefon 070-373 76 75, stefan.fjallborg@swedavia.se

Om du vill jobba på Kiruna Airport och kan tänka dig andra arbetsuppgifter än de i denna annons söker vi just nu dessutom personal till andra delar av flygplatsen. Du hittar de annonserna på swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/

Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2020. Urval och intervjuer sker löpande, vänta därför inte med din ansökan.
Mer info
Område Kiruna
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport, Lager, Administration & Ledning, Service & Kundtjänst, Serviceyrken
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.