Airport Officers med fokus på flygplatsservice till Kiruna Airport - sommarvikariat 2020

Airport Officers med fokus på flygplatsservice till Kiruna Airport - sommarvikariat 2020

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Kiruna Airport är en dynamisk arbetsplats med ett 70 tal medarbetare och ett unikt läge nära Kiruna centrum. Flygplatsen befinner sig i en expansiv fas och står inför spännande utvecklingsprojekt för att klara fortsatt utveckling. Kiruna Airport söker nu ett antal Airport

Officers som vill vara med och stärka upp verksamheten under sommaren 2020.

Dina arbetsuppgifter

Som Airport Officer kommer du att primärt arbeta på det vi kallar landside. Arbete på landside innebär i huvudsak att hålla flygplatsens lokaler hela och rena, att på ett välkomnande sätt kontrollera passagerare, personal och bagage för att förhindra brott mot den civila luftfarten samt att ta hand om resenärer när det gäller incheckning och kundservice vid avgång och ankomst. Eftersom flygplatsen arbetar integrerat över enhetsgränser så omfattar ditt uppdrag även andra på flygplatsen förekommande uppgifter

Ditt och dina kollegors uppdrag är att arbeta för hög säkerhet, ett gott kundbemötande och effektivitet i våra arbetsprocesser. Som Airport Officer har du ett nära samarbete med dina kollegor och varje medarbetare i teamet är viktig för att lyckas med uppdraget. I din vardag krävs en förståelse och respekt för det regelverk som verksamheten vilar på samtidigt som det finns utrymme för förbättringsförslag och egna initiativ.

Din profil

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Vi vill att du är lyhörd för verksamhetens behov, har en mycket god samarbetsförmåga och hanterar oförutsedda händelser på ett flexibelt och konstruktivt sätt. Arbetet sker ofta i ett högt tempo och integreringen mellan funktioner gör att du bör uppskatta variation och "snabba ryck" för att trivas hos oss. För att lyckas i rollen behöver du ha en blick för prioriteringar och snabbt se vad som är mest akut och vad som kan vänta. Då du befinner dig i en miljö där människor från hela världen möts behöver du ha en utvecklad känsla för kundbemötande samt goda kunskaper i såväl svenska som engelska. Övriga språkkunskaper är självklart meriterande. Utbildning inom säkerhetskontroll, lokalvård eller expeditionstjänst är meriterande men störst vikt läggs vid personlig lämplighet. Vår flygplats håller öppet i stort sett alla dygnets timmar så du behöver kunna ta dig till och från arbetet på oregelbundna arbetstider.

Körkort B är ett krav. För att vara aktuell för anställning behöver du ha möjlighet att genomföra intern utbildning omfattande 1 vecka under dagtid under våren, tidig sommar,med efterföljande praktik ca 2 veckor under en tidsbestämd period.

Vi erbjuder

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här; https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

Tjänsterna är tidsbegränsade anställningar juni-augusti med start efter avslutad och godkänd utbildning. Utbildningen omfattande 1 vecka med efterföljande praktik på ca 2 veckor äger rum under våren, tidig sommar. Vi erbjuder både heltid- och deltidsanställningar. Arbetet innebär skifttjänstgöring med oregelbunden arbetstid och placeringsorten är Kiruna.

För mer information om tjänsterna kontakta gruppchef Martin Frid på telefon 076-7723261, martin.frid@swedavia.se eller Stefan Fjällborg på telefon 070-373 76 75, stefan.fjallborg@swedavia.se

Om du vill jobba på Kiruna Airport och kan tänka dig andra arbetsuppgifter än de i denna annons söker vi just nu dessutom personal till andra delar av flygplatsen. Du hittar de annonserna på swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/

Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2020. Urval och intervjuer sker löpande, vänta därför inte med din ansökan.
Mer info
Område Kiruna
Yrkesroll Fastighet, Fastighetsskötare, Lokalvård, Service & Kundtjänst, Serviceyrken, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Säsongsjobb
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.