Airport Officer Ramptjänst till Kiruna Airport

Airport Officer Ramptjänst till Kiruna Airport

Vi söker nu Airport Officers vars huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara ramptjänst med fokus på lastning och lossning av bagage och frakt och/eller fälthållning. Andra förekommande arbetsuppgifter inkluderar bland annat assistansuppdrag och förstärkning i säkerhetskontrollen.

Vi erbjuder ett spännande och omväxlande arbete på en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Kiruna flygplats är en dynamisk flygplats, vi arbetar med kontinuerliga förbättringar för att vara en del av framtidens fossilfria flygplatsdrift och bidra till Kirunas tillväxt.

Dina arbetsuppgifter

Initialt kommer du som Airport Officer arbeta inom ramp- och fältverksamheten, men på sikt är tanken att du ska kunna arbeta gränsöverskridande i enlighet med Basic Airport. Vi utbildar fortlöpande och erbjuder goda möjligheter att såväl bredda som fördjupa kunskap och arbetsområden.

Din profil

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi värdesätter att du är lyhörd för verksamhetens behov, van att ta eget ansvar samt har förmåga att ta initiativ. Du är bra på att planera, har ett strukturerat arbetssätt och har lätt för att samarbeta med andra. Du trivs i mötet med människor och ser service som ett naturligt inslag i ditt arbete. Vi arbetar i en tidspressad miljö där alla måste samspela mot ett gemensamt mål och allas individuella bidrag är en förutsättning för att vi som grupp ska lyckas.

Centralt för arbetet är god fysik eftersom arbetet i perioder sker i högt arbetstempo och inbegriper tunga lyft. Du får gärna ha erfarenhet av entreprenadfordon. Vi förutsätter att du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Körkort B är ett krav och C-kort är meriterande. För att kunna ta dig till flygplatsen under dygnets alla timmar behöver du vara boende i Kiruna.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Hos oss får du möjlighet att göra skillnad och tillsammans med dina kollegor se till att resenärer får den bästa upplevelsen på vår flygplats! På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tidsbegränsat hösten 2022 och våren 2023, heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Kiruna

Kontaktuppgifter: Martin Frid Gruppchef, 079-040 70 62

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 20 juli! Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan.
Mer info
Område Kiruna
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik, Service & Kundtjänst, Serviceyrken
Typ av anställning Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 20 juli 2022 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.