Rekryteringshandläggare till Lapplandsjägargruppen

Rekryteringshandläggare till Lapplandsjägargruppen

Lapplandsjägargruppen (LJG) är den utbildningsgrupp som i sin huvudsakliga uppgift utbildar, vidmakthåller och stödjer landets två nordligaste Hemvärnsbataljoner i norra och östra Norrbotten.

Vid Lapplandsjägargruppen arbetar för närvarande 13 officerare, tre civila handläggare samt två soldater. Arbetsorten för huvuddelen är i Kiruna, med en underavdelning i Grubbnäsudden 30 km norr om Kalix.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Direkt under Chefen för Lapplandsjägargruppen (LJG) planera, samordna, leda och utvärdera rekryteringsverksamhet och personalförsörjning i samverkan med Personal-, Rekrytering- och Informationsfunktionen på förbandet I 19 till stöd för de två Hemvärnsbataljonerna och Försvarsmakten.
 • Koordinera (planera/samordna/leda) marknadsförings- och attraktionsinsatser
 • Arbeta med statistik och rapportering samt administration i Försvarsmaktens personaladministrativa system "Mitt Försvarsmakten" och SAP.
 • Vara primär kontakt och administratör i samverkan med hemvärnsbataljonernas personalbefäl i mottagningen av intresseanmälningar för tjänstgöring inom LJG hemvärnsbataljoner samt leda LJG rekryteringsråd
 • Arbetsleda LJG och Hemvärnets Yrkesinformatör
 • Bidra till att lösa i övrigt förekommande uppgifter inom LJG, t ex vid utbildningar och övningar.
Kvalifikationer
 • Gymnasiekompetens eller motsvarande.
 • B-körkort
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • Datavana med stor kunskap av Officeprogrammen
Meriterande kvalifikationer
 • Praktisk erfarenhet av personalredovisning.
 • Kunskap om Försvarsmaktens system PRIO (SAP) samt Mitt Försvarsmakten.
 • Kunskaper om Försvarsmaktens organisation och i synnerhet Hemvärnet
 • Tidigare erfarenheter som administrativ handläggare.
Personliga egenskaper

Vi söker dig som stimuleras av utmaningar, har hög arbetskapacitet, samt en förmåga att arbeta självständigt och skapa goda relationer till både interna och externa kontakter. Vi värdesätter ett prestigelöst förhållningssätt och förmåga att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar och uppgifter.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar kring tjänsten lämnas gärna av:

Löjtnant Stefan Sahlin, 070-342 01 72 stefan.sahlin@mil.se

Överstelöjtnant Thomas Hagman, 070 - 945 77 28 thomas.hagman@mil.se

Fackliga representanter:

Officersförbundet, Ronald Lahti tel 0921-348 810,

Försvarsförbundet, Annelie Forshage tel 0921-34 88 15, alt 070-211 96 90,

SEKO-F, Margareta Ryding, tel 0921-34 80 24.

Övrigt

Anställningen är en civil tillsvidareanställning. Den inleds med sex månaders provanställning. Förmåner enl FM kollektivavtal.

Arbetsort: KIRUNA

Individuell lönesättning tillämpas

Tillträde snarast, dock senast den 1 januari 2020

Bifoga CV och ansökningsbrev till din ansökan. I brevet vill vi att du motiverar varför du är rätt kandidat för oss.

Med anställningen följer skyldighet att delta i utbildning, arbete och övningar på kvällar och helger och att deltaga i beordrade insatser, både inrikes och utrikes.

För att kunna uppfylla Försvarsmaktens krav på fysisk standard ingår fysisk träning som en naturlig del av dina arbetsuppgifter.

I arbetet ingår en viss del tjänsteresor.

Välkommen med din ansökan senast 2019-11-15.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Kiruna
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 15 nov 2019 (3 dagar kvar)