Teknisk Förättningsassistent Lantmäteriet Kiruna

Teknisk Förättningsassistent Lantmäteriet Kiruna

Vill du bidra till att forma morgondagens Sverige?

Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!
Arbetet som förrättningsassistent är omväxlande och stimulerande där du arbetar i team med andra roller, t ex förrättningslantmätare och mätingenjörer. Du får en viktig roll i vårt arbete med fastighetsbildning där du bland annat bidrar till:
 • Att ärenden inom fastighetsbildningsförrättning på ett rättssäkert och effektivt sätt blir utredda och förberedda (t ex i form av kartunderlag och uppdatering av Fastighetsregistret) för beslut av beslutande förrättningslantmätare
 • Att funktionens/enhetens administrativa arbetsuppgifter blir utförda på ett kvalitativt och kostnadseffektivt sätt
Arbetsuppgifter
 • Framställa förrättningskarta
 • Bereda ärenden i förrättningsprocessen, t ex begära komplettering av handlingar, upprätta protokoll och beskrivningar samt genomföra övrig förrättnings-administration
 • Registrera i fastighetsregistret
 • Utföra viss kontorsadministration såsom inköp och inventering samt övriga kontorsgöromål.
Kvalifikationer

Någon av följande bakgrunder:
 • Yrkeshögskoleutbildning i för tjänsten relevant område, t ex tvåårig Förrättningsassistent YH-utbildning.
 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område, t.ex. fastighetsförmedling, juridik eller mätning.
 • Erfarenhet som mäklarassistent, administration inom juridisk verksamhet eller offentlig förvaltning, eller erfarenhet av GIS eller annat som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Dessutom är det viktigt med följande förmågor:
 • Förmåga att kommunicera på svenska i såväl skrift som tal
 • Förmåga att arbeta på ett strukturerat sätt
 • Förmåga att visa handlingskraft
 • Förmåga att bidra till gott samarbete och kundbemötande
 • Förmåga att arbeta självständigt utifrån givna ramar och eget omdöme
 • Förmåga att anpassa arbetet till ändrade omständigheter
Meriterande är om du har erfarenhet inom mätning eller fastighetsrätt.

Kontakta oss
Om du vill veta mer så kontakta gärna rekryteringskonsult Britt-Marie Persson, 070-492 11 92. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Paula Arvidsson, telefon 0950-51774 och ST inom Lantmäteriet, Linnea Kempe, telefon 0920-237746 meljadresser till fackliga företrädare är fornamn.efternamn@lm.se.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information
Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Här kan du läsa mer om hur Lantmäteriet behandlar personuppgifter https://www.lantmateriet.se/personuppgifter?faq=328d
Ansökan
Rekryteringsarbetet sker löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag är fredag 5 oktober. Du ansöker via länk nedan.
Mer info
Kontaktperson Britt-Marie Persson
Telefon 070-492 11 92
Område Kiruna
Yrkesroll Administration, Assistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 5 okt (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.