Elektriker med fötterna på marken

Elektriker med fötterna på marken

Södra är Sveriges största skogsägarförening med 52 000 medlemmar. Med rötterna i skogen skapar vi framtiden, bland annat genom att i vår industri förädla skogsråvara från medlemmarnas skogar till förnybara trä- och massaprodukter, biomaterial och energi, som säljs över hela världen. Nu behöver vi förstärka vår anläggning i Kisa med en Elektriker.

Det här får du jobba med på Södra

I rollen som Elektriker hos oss på Södra Wood i Kisa kommer du att ingå i vår underhållsavdelning bestående av 4 elektriker och 8 mekaniker som tillsammans ansvarar för att hålla sågverket i utmärkt skick. Som Elektriker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att arbeta med felsökning, installation, reparation och förbättringsarbete. Du utför både akut och förebyggande underhåll på alla förekommande maskiner på anläggningen. Arbetet kommer således innebära mycket problemlösning och felsökning på sågverkets anläggning, där du både arbetar självständigt och tillsammans med andra elektriker och mekaniker samt har ett nära samarbete och stöttar övrig organisation. Du kommer även få möjlighet att delta i projekt och arbeta med utvecklingsfrågor.

Din erfarenhet

För att lyckas i rollen som Elektriker har du god social kompetens och tycker om att samarbeta med dina kollegor, samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt med stor noggrannhet. Du är en lyhörd och resultatinriktad person som på ett nyfiket sätt tar dig an nya uppgifter.

Då tjänsten är inriktad mot förbyggande och avhjälpande underhåll ser vi att du behöver ha en god analytisk- och problemlösningsförmåga. Du är flexibel, strukturerad och kunna hantera flera kontaktytor samtidigt. Vidare värdesätter vi att du är prestigelös och serviceinriktad med en positiv anda som gör att du hela tiden strävar efter nya lärdomar.

Vi ser även att du som söker uppfyller följande:
  • Avslutad gymnasieutbildning inom el eller motsvarande grundutbildning
  • Behärskar både svenska språket väl i tal och skrift ur säkerhetsaspekt
  • Innehar B-körkort
Därtill är det en stor fördel om du har arbetslivserfarenhet som elektriker inom industriverksamhet eller annan bransch. Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet och kunskap av automation eller styrsystem PLC.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi är jordnära, engagerade och handlingskraftiga och agerar med fötterna på marken, örat mot omvärlden och blicken framåt. Vi sätter såklart också stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden. Mer information om våra förmåner hittar du här.

Placering

Placering i Kisa. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetstiderna är förlagda på 2-skift där du var 4:e vecka arbetar eftermiddag.

Vill du veta mer?

För frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-Direkt på 0470-895 00. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen kan du kontakta Underhållschef Björn Eriksson på 0494-79003. För fackliga frågor vänligen kontakta Mats Dahlgren, GS på 072-583 41 61.

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så ansök redan idag! Ansökan sker via länken nedan och senast den 19:e december 2022. Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på Facebook, Instagram #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Natalie Navrozidou
Telefon 0470-89088
Område Kinda
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Elektriker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 dec 2022 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ur idén om att man är starkare tillsammans, bildades Södra år 1938. Idag är Södra Sveriges största skogsägarförening med 52 000 familjeskogsbrukare där skogen brukats i generationer. I vår medlemsägda skogsindustri jobbar 3 100 medarbetare med att förädla skogsråvaran och skapa värde för människor och miljö genom förnybara produkter inom trä, massa, biomaterial och energi. Vi har hela världen som marknad och är stora nog att påverka klimatomställningen där skogen spelar en viktig roll. Tillsammans kan vi bidra till ett naturligare samhälle för kommande generationer.