Hoppa till innehåll
Nordic Concrete AB logotyp

Business Controller

Publiceringsdatum
31 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Nordic Concrete AB är ett expansivt bolag som startades januari 2012 och är en utveckling av VTV AB som etablerades 2001. Vi är totalt 100 anställda och en av de ledande betongentreprenörerna i södra Sverige.

 

Bolaget har sitt säte i Löddeköpinge. Nordic Concrete ägs och drivs av Marcus Svensson med medarbetare som har mångåriga erfarenheter inom betongkonstruktion och betonggolvsentreprenad.  Nordic Concrete AB ingår i Nordic Construction Group som arbetar med totalentreprenad inom betongkonstruktion och betonggolvsentreprenad, byggentreprenad, bemanning inom bygg samt markberedning. Vi arbetar lösningsorienterat utifrån varje kunds behov. Läs mer på www.nordicconcrete.se

 

Business Controller
Är du på jakt efter ett arbete där du påverkar och driver affärer i ett byggande av en koncern i tillväxtfas. Då kommer du verkligen att trivas på Nordic Concrete!

Nordic Concrete söker nu en driven och resultatinriktad BusinessController till sitt huvudkontor i Löddeköpinge. Tjänsten som Business Controller innebär framförallt att förstå det ekonomiska flödet i koncernens olika dotterbolag för att därigenom kunna hitta synergier samt fungera som bollplank vid bolagens olika lokala och centrala processer i strategi- och ekonomifrågor.

Du kommer i denna tjänst ingå i koncernens ledningsgrupp.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som Business Controller har du ansvaret för att sätta dig in i och genomföra löpande analyser av koncernens olika dotterbolag. Du ser till att rutiner och processer inom det ekonomiska flödet följs. Rollen ska också fungera som strategiskt stöd till de lokala bolagens ledningsgrupper och administrativa resurser inom koncernen.

För att lyckas i rollen behöver du ha ett stort intresse av att sätta dig in i och förstå bolagens ekonomi och de utmaningar och möjligheter som finns.

Din uppgift blir att driva och förbättra den ekonomiska uppföljningen i koncernen för att säkerställa kontrollerad tillväxt, sänkta kostnader, förbättrat kapitalutnyttjande och stabilt kassaflöde i enlighet med affärsplanen. 

Vi ser med fördel att du t ex har jobbat i en liknande roll inom entreprenad/byggbranschen tidigare.

I rollen ingår att sitta med i koncernens centrala ledningsgrupp med ansvar för att driva budget/prognosarbete samt utforma modeller för olika styrsystem och KPI-er. Du ansvarar för att kontinuerligt presentera resultatuppföljningar och analyser av dotterbolagens verksamhet och förväntas också kunna driva förbättringsprojekt i samråd med den övriga ledningsgruppen för att på så sätt hitta nya synergier mellan dotterbolagen. 

 

 

Vem är du? 
Dina personliga egenskaper är betydelsefulla för uppdraget, vi kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi uppskattar egna initiativ och en förmåga att utveckla lösningar inom ramen för arbetsuppgifterna. Samtidigt är du lyhörd och har en god förmåga att samverka med andra. 
  • Du är resultatdriven och målfokuserad
  • Du är affärsmässig och duktig på att prioritera
  • Du är engagerad och van att påverka beslutsfattare på olika nivåer
  • Du tycker om att driva processer och helst tillsammans med andra
  • Du har en pedagogisk förmåga, är kommunikativ och socialt trygg
  • Du är en operativ person som tycker om att vara delaktig i de processer du initierar
  • Du är duktig på att etablera trovärdighet och förtroende hos din omgivning

 

Formella krav för tjänsten
  • Universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande och några års arbetslivserfarenhet

  • Mycket god kunskap i att kommunicera på Svenska och Engelska i både tal och text
  • Mycket god kunskap i Officepaketet, främst Excel

 

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Nordic Conrete tillsammans med oss på OnePartnerGroup. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Christian Gullander på christian.gullander@onepartnergroup.se eller på 0734-30 50 25. Vi träffar kandidater löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag. Vi tar inte emot ansökningar via mejl.
Nordic Concrete AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 mars 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på OnePartnerGroup jobbar med rekrytering, bemanning och utbildning och är din bästa kollega i karriären när du söker jobb. Oavsett om du letar efter ditt första jobb, är en erfaren specialist eller vill utvecklas som ledare kan vi hjälpa dig att hitta ett jobb som passar dig, antingen som anställd hos oss eller genom att du blir rekryterad till företag vi samarbetar med. Med lokal förankring på ett 50-tal orter, från Malmö i söder till Kalix i norr, finns vi alltid nära dig.