Hoppa till innehåll
ValueOne AB logotyp

Strategisk inköpare med kategoriansvar

Ansök nu
ValueOne rekryterar en strategisk inköpare med erfarenhet av inköp av mekanik till vår kund Presto AB i Katrineholm. Har du minst fem års erfarenhet av en liknande roll inom tillverkande industri och känner dig redo för nya karriärutmaningar kan Presto erbjuda dig en spännande tjänst med goda utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Presto Brandsäkerhet AB grundades 1959 och är Nordens ledande aktör inom brandsäkerhet. Genom helhetslösningar, utbildningar och abonnemangstjänster skapar vi brandsäkra miljöer för små och stora företag i hela Norden. Varje år besöker vi 60 000 kunder, utbildar 40 000 deltagare och återvinner 100 000 brandsläckare vid vår anläggning i Katrineholm. Det är så vi skapar ett tryggt, modernt och hållbart brandskydd. Presto omsätter drygt 1 miljard kronor.

Om rollen
I rollen som strategisk inköpare kommer du att ha ansvar för ett flertal kategorier (tekniska komponenter och produkter inom tex bearbetat stål och vattenförande hydraulik) och även visst inköp av färdiga produkter. Du ansvarar även för strategi och kostnadsutveckling inom ditt ansvarsområde. Du arbetar integrerat med andra delar av företaget för att driva den totala affären med befintliga och nya leverantörer.

Resor ingår i tjänsten, ca 1-2 per månad. Då dessa styrs av behovet att bygga och underhålla relationer har du möjlighet att själv planera ditt resande i viss utsträckning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvara för- och etablera strategier inom ditt ansvarsområde.
  • Vidareutveckla relationen med befintliga och nya leverantörer.
  • Kontinuerligt följa upp och utveckla leverantörsbasen.
  • Bevaka utvecklingen och marknaden inom dina tilldelade kategorier.
  • Upprätta långsiktiga leverantörs- och samarbetsavtal.
  • Driva förhandlingar och realisera kostnadsbesparingsinitiativ.
  • Säkerställa att leverantörerna lever upp till ställda krav och förväntningar.
  • Följa upp kvalitet, leverans och kostnad på levererat material inom ditt ansvarsområde.
  • Stödja operativa inköpare inom dina områden.
Erfarenhet och kompetens
Tjänsten som strategisk inköpare kräver minst fem års erfarenhet av strategiskt inköp inom tillverkande industri samt god förhandlingsvana. Högskoleutbildning inom ekonomi, industriell ekonomi eller teknik är meriterande men du kan också ha förvärvat liknande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Det är också viktigt att du har erfarenhet från internationella affärsrelationer och är van att driva leverantörsutveckling och förändringsarbete. För tjänsten är även erfarenhet av stål och metaller så som skärande bearbetning, laserskärning, stansning, bockning och enklare svetsning av stor vikt. Vi ser gärna att du bakgrund inom tillverkande industri eller verkstadsindustri. Svenska och engelska, flytande i tal och skrift, är ett krav. Erfarenhet av kategoribaserade inköp samt varuinköp är meriterande.

Den person vi söker för tjänsten är driven och självgående med god kommersiell förståelse och analytisk förmåga. Vi värdesätter även personliga egenskaper såsom initiativförmåga och hög social kompetens.

Ansökan
Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: http://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99 alternativt 010 332 29 20.

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
21 okt. 2023 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Fler från samma arbetsgivare