Underhållschef till SKF Mekan

Underhållschef till SKF Mekan


Vi söker en lösningsfokuserad underhållschef som vill vara med och utveckla underhållsarbetet på SKF Mekan i Katrineholm. För dig som brinner för underhåll erbjuder SKF en spännande tjänst, engagerade kollegor och stora utvecklingsmöjligheter!

Om företaget
För SKF är ingenjörskonst något mycket större än ett lager som minskar friktion. Det handlar om att hjälpa till att bygga en stark och konkurrenskraftig industri, som skapar nya jobb och nya idéer. Det handlar om att koppla upp och ligga i framkant när det gäller ny teknik och det handlar om att skapa förutsättningar, så att vi kan lämna över jordklotet i lite bättre skick än när vi tog över.

SKF Mekan utvecklar, tillverkar och marknadsför lagerhus och lagertillbehör som används där SKFs lager byggs in i maskiner och olika anläggningar. Tillverkningen sker dels i gjuteriet och dels i vår bearbetning. SKF Mekan AB omsätter ca 1000 MSEK och har ca 400 anställda.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som underhållschef har du det övergripande ansvaret för att planera, leda och samordna det operativa underhållsarbetet samt bedriva utveckling av det operativa underhållet inom SKF Mekan. Underhållsavdelningen är uppdelad i två grupper, gjuteri och efterbearbetning. Du kommer i rollen som underhållschef för en av dessa grupper ha personalansvar för cirka femton medarbetare bestående av elektriker och mekaniker. Du leder och fördelar arbetet på din avdelning samt coachar och stöttar din grupp i utveckling. Du ingår i ledningsgruppen för underhåll där du tillsammans med dina kollegor driver utvecklingen av det operativa underhållsarbetet framåt.

I rollen ingår också att:
- Säkerställa tillämpningen av säkerhetsregler och användandet av ett säkert arbetssätt.
- Identifiera möjligheter att förbättra det operativa underhållsarbetet samt förbättra kostnadseffektiviteten och effektiviteten.
- Säkerställa ett flexibelt och effektivt resursanvändande inom underhållsgruppen.
- Arbeta aktivt för att trygga hög servicegrad gentemot produktionen.
- Omvärldsbevaka och ta till dig ny kompetens inom området.
- Aktivt dela med dig av din kompetens genom att lära andra.

Du kommer också att vara involverad i förbättringsprojekt och i implementation av ny teknik och utrustning. I din roll kommer du även vara involverad i att identifiera och hantera potentiella risker och säkerhetsproblem, samt att utveckla och uppdatera underhållsrutiner och dokumentation.

Din profil
Vi söker dig som har en teknisk utbildning, gärna inom drift och underhåll. Du har även gedigen erfarenhet av underhåll, både operativt och strategiskt. Du har tidigare ledarerfarenhet samt viljan och förmågan att bygga och motivera team. Du är lösningsorienterad, har god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du trivs i en varierad roll med stora kontaktytor, både interna och externa. Du trivs i en roll med snabba omställningar och omprioriteringar i samband med exempelvis akuta driftstopp.

Det är meriterande om du har utbildning inom Lean och/eller ledarskap.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Ansökningsförfarande
Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum om vi träffar rätt person så vänta inte med att söka!

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till ansvariga rekryterare Emma Kilian på 011-199473, emma.kilian@skill.se eller Martina Arrelid på 011-199472, martina.arrelid@skill.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss
Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.
Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.
People change - everything.

Mer info
Område Katrineholm
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://skill.se/
Sista ansökningsdag 2 feb 2023 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech. Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag. People change - everything.