Hoppa till innehåll

Business Controller till Presto i Stockholm eller Katrineholm

Vill du arbeta som Business Controller på detta marknadsledande och växande bolag? Har du erfarenhet som Business Controller och kunskap inom redovisning och vill vara med på denna utvecklingsresa?

I rollen som Business Controller på Presto jobbar man nära verksamheten och fungerar, genom sin kompetens i ekonomi och verksamhetsstyrning, som stöd till affärsansvariga linjechefer i den svenska verksamheten på ett brett plan i ekonomirelaterade frågor. Business Controller arbetar brett med löpande uppföljningar, analyser och sammanställning av rapporter. Business Controllern förväntas vidare vara delaktig i verksamhetens affärsmässiga utveckling med uttalat fokus på tillväxt och lönsamhet. Business Controllern ansvarar även för att driva regionernas budgetprocess samt utarbeta prognoser i enlighet med uppställda krav. Rollen rapporterar till chef för Business Control Sverige.


Arbetsuppgifter som Business Controller:
* Stötta affärsansvariga linjechefer i ekonomirelaterade frågor
* Driva budget- och prognosarbete i samarbete med affärsansvariga
* Bevaka lönsamheten på avdelningsnivå och analysera och följa upp KPI:er
* Tillsammans med affärsansvariga ta fram underlag till rapportering av utfall och avvikelser mot budget och prognos samt identifiera åtgärder för att nå uppsatta mål
* Bidra i utveckling och förbättring av processer, system och rutiner
* Ta fram finansiella rapporter och presentationer som leder till data-drivna beslut
* Driva ett mer automatiserat och datadrivet tankesätt

Kvalifikationer och erfarenhet:
Du har en akademisk examen eller motsvarande inom ett för rollen relevant område. Din relevanta arbetslivserfarenhet uppgår till minst 2 år. MS Office, och då främst i Excel, har du mycket goda kunskaper i och om du har goda kunskaper i Power BI och har erfarenhet av uppsättning av dashboards i BI-system är det starkt meriterande.

Personliga egenskaper:
För denna roll uppskattas din starka analytisk förmåga och ditt eget driv. Du har en mycket god förmåga att bygga starka relationer och förtroende och som person är du pedagogisk och tydlig och får lätt fram ditt budskap till organisationen. Din benägenhet att ta ansvar för din leverans och din goda affärsförståelse är viktigt bidragande i denna roll. Du har god vana av att arbeta strukturerat och planera ditt arbete löpande.

Placeringsort:
Centrala Stockholm (Vasastan) eller Katrineholm

Om företaget
Presto AB grundades 1959 och är Nordens ledande aktör inom brandsäkerhet. Vi utbildar människor, installerar system, analyserar risker och utvecklar nya sätt och lösningar som skapar trygghet och värden i vardagen. Vi stöttar, diskuterar och ger råd. Vi servar, upptäcker och hör av oss. Vi ligger steget före. Varje år besöker vi 60 000 kunder, utbildar 40 000 deltagare och återvinner 100 000 brandsläckare vid vår anläggning i Katrineholm. Det är så vi skapar ett tryggt, modernt och hållbart brandskydd. Presto omsätter drygt 1 miljard kronor.

Vad erbjuder företaget dig?
På Presto har vi en tillsammans-kultur där vi hjälper varandra, så du får fantastiska hjälpsamma kollegor. Vi är marknadsledande, ser framåt hela tiden och växer konstant, och på den resan vill vi gärna ha med dig. Inom bolaget finns utvecklingsmöjligheter när man växer ur rollen.

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Charlotte Ekenstam073-637 01 89 eller Ulrika Wallerman 070-166 08 60. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Presto logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
22 dec. 2023 (22 dagar kvar)
Typ av anställning