Projektledare - Nya Gjuteriet

Projektledare - Nya Gjuteriet

SKF Mekan står i startgroparna till det utvecklingsprojekt som kommer att ta gjuteriet i Katrineholm till högsta tekniska nivå. Vi söker nu dig som vill vara med och driva projektet och skapa ett gjuteri anpassat för framtiden!

Dina arbetsuppgifter

SKF Mekan planerar att investera i ny formningsline, ny sandberedning och ny avgjutningsutrustning med mera. Vi söker nu projektledare för flera större delområden inom projektet för det nya gjuteriet. Du erbjuds en spännande roll där din tekniska kompetens och ditt driv tas tillvara.

Som projektledare kommer du att ansvara för att driva ditt delområde i projektets alla faser. För att skapa bästa totalresultat för projektet samarbetar du i din roll med andra funktioner inom organisationen. Projektets arbete följer SKFs projektmodell och du arbetar aktivt för att ditt delområde följer modellen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
 • Skapa projektplaner som stöder projektets mål och budget
 • Skapa budget för ditt delområde
 • Skapa tekniska specifikationer för ditt delområde
 • Initiera, genomföra och följa upp aktiviteter för att projektet ska nå uppsatta mål
 • Ansvar för att anskaffa och leverera utrustning inom budget och tidsplan med fokus på senaste teknik och hållbarhet
 • Omvärldsbevakning med fokus på senaste teknik och hållbarhet inom ditt delområde
Anställningsform för tjänsterna kan komma att bli tillsvidareanställning eller projektanställning enligt överenskommelse.

Din profil

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat som projektledare. Du har relevant eftergymnasial utbildning inom exempelvis teknik eller projektledning. Du har tidigare erfarenhet av arbete inom tillverkande industri och goda kunskaper inom Lean.

Att ha erfarenhet inom följande är meriterande men inget krav:
 • Stora investeringsprojekt
 • Gjuteriföretag
 • Layout, logistik och flöde
 • Energi och hållbarhetsarbete
 • Processkontroll och IT
 • Miljö, hälsa och säkerhet
 • CAD
För de här tjänsterna lägger vi stor vikt vid din personlighet. Vi söker dig som trivs att jobba i team samtidigt som du har stor ansvarskänsla för att skapa resultat inom ditt delområde. Du är flexibel och kommunikativ i ditt arbete, har en god pedagogisk förmåga samt är duktig på att kravställa. För att uppnå resultat krävs att du är noggrann, strukturerad och analytisk. Du trivs i att jobba i en föränderlig miljö där utveckling står i fokus.

I den här rollen behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Ansökningsförfarande

Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum om vi träffar rätt person så vänta inte med att söka!

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare Martina Arrelid på 011-199472 eller martina.arrelid@skill.se. Har du frågor gällande tjänsten går det bra att kontakta projektchef Jesper Magnusson på jesper.magnusson@skf.com.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Kontaktperson Martina Arrelid
Telefon 011-199472
Område Katrineholm
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 21 maj 2021 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För SKF är ingenjörskonst något mycket större än ett lager som minskar friktion. Det handlar om att hjälpa till att bygga en stark och konkurrenskraftig industri, som skapar nya jobb och nya idéer. Det handlar om att koppla upp och ligga i framkant när det gäller ny teknik och det handlar om att skapa förutsättningar, så att vi kan lämna över jordklotet i lite bättre skick än när vi tog över.

SKF Mekan utvecklar, tillverkar och marknadsför lagerhus och lagertillbehör som används där SKFs lager byggs in i maskiner och olika anläggningar. Tillverkningen sker dels i Gjuteriet och dels i vår bearbetning. SKF Mekan AB omsätter ca 1000 MSEK och har ca 400 anställda.