Ansvarig för fastighetssektionen på Julita gård, Katrineholm

Ansvarig för fastighetssektionen på Julita gård, Katrineholm

Har du en bakgrund inom bygg och fastighet tillsammans med ett stort intresse för kulturfastigheter? Vill du arbeta i en inspirerande historisk miljö där du får vara med att förvalta ett kulturarv in i nästa sekel? Julita gård och Nordiska museet erbjuder en unik möjlighet att vara ansvarig för fastighetssektionen som arbetar med den dagliga operativa driften och förvaltningen av godset som under 2018 dessutom vann stora turismpriset.

Om tjänsten

Julita gård, som fastighetssektionen tillhör, är en avdelning inom Nordiska museet inom vilken man arbetar för att utveckla gården som gods, kulturmiljö och besöksmål. Godset består idag av 360 byggnader och 2200 hektar jordbruks- och skogsmark.

I rollen kommer du, i nära samarbete med fastighetschefen på Nordiska museet i Stockholm, att ha det övergripande ansvaret för förvaltningen av Stiftelsen Nordiska museets egendomar i form av fastigheter, mark och lokaler på Julita gård, i ditt team ingår tio medarbetare för vilka du också kommer att ha ett personalansvar. Detta är tjänsten för dig som utmanas av att arbeta i en bred tjänst med tyngdpunkt i att säkerställa den dagliga operativa driften och där den ena dagen inte är den andra lik.

I rollen ingår ansvar för:
  • Att medverka i genomförandet av underhållsåtgärder kopplat till stiftelsens strategiska underhåll- och verksamhetsplan.
  • Administration avseende uthyrning av 75 bostäder.
  • Personalansvar för tio hantverkare.
  • Upprättande av hyresavtal, planering, budgetering och i vissa fall byggledning av bygg- eller park/markprojekt.
  • Med stöd av centrala upphandlingsenheten kontraktera underentreprenörer inom installation, bygg och förvaltning.
  • Att ge service, bygga nya, men även att vårda nuvarande interna relationer och även externa såsom myndigheter, skogsförvaltare, hyresgäster och andra intressenter.
Du kommer att ingå i Julita gårds ledningsgrupp. I tjänsten ingår regelbunden beredskapstjänstgöring för fastighetsdriften.

Är det här du?

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet inom en liknande tjänst där du arbetat inom en förvaltningsorganisation, inom bygg eller motsvarande och då gärna med erfarenhet av kulturhistoriska fastigheter och miljöer. Tidigare erfarenhet som chef eller arbetsledare inom bygg- eller fastighetsbranschen är ett krav.

Du har en utbildning inom byggverksamhet, fastighetsförvaltning eller motsvarande samt har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med byggrelaterade ekonomifrågor. Vidare är det meriterande med praktisk upphandlings- och projektledningserfarenhet, då stiftelsen lyder under Lagen om offentlig upphandling (LOU).

Vi söker dig som är engagerad, initiativ- och lösningsinriktad samt van vid att arbeta självständigt och brett. Du har god prioriteringsförmåga och en fallenhet för att jobba administrativt och ta byggnadstekniska och ekonomiska beslut. Du trivs i en föränderlig miljö och att periodvis kunna hålla ett högt tempo med flera olika typer av projekt i gång samtidigt. Vi tror vidare att du är proaktiv, prestigelös, strukturerad och har hög integritet samt har en framgångsrik kommunikationsstil. Vi ser gärna att du har ett intresse för byggnadsvård, landskapsvård och kulturhistoria och lägger värde i bevarandet av kulturarvet.

Du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift och det är meriterande om du har ytterligare språkkunskaper i engelska och tyska.

B-körkort är ett krav.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Nordiska Museet med Level Executive. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Fastighetschef, teknisk förvaltare, förvaltare, arbetsledare, fastighetsdrift.
Mer info
Kontaktperson Carolina Eskengren
Telefon 08-120 50 427
Område Katrineholm
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Level Executive
Sista ansökningsdag 30 sept 2020 (312 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stiftelsen Nordiska museet är idag Sveriges största kulturhistoriska museum. Samlingarna speglar landets kulturhistoria från 1500-talet fram till nutid. Föremålssamlingen omfattar cirka 1,5 miljoner objekt och tar cirka 25 000 kvadratmeter magasinsyta i anspråk. Arkivet omfattar drygt 5 500 och biblioteket cirka 4 000 hyllmeter material. Fotosamlingarna bedöms innehålla cirka 6 miljoner fotografier. Utöver den stora museibyggnaden på Djurgården äger stiftelsen flera kulturhistoriska miljöer på skilda håll i landet: Tyresö slott, Julita gård, Svindersvik och Härkeberga kaplansgård. Även Villa Lusthusporten (Wicanderska villan) mitt emot museet på Djurgården tillhör stiftelsen. De olika fastigheterna har i de flesta fall tillförts museet som testamentariska gåvor. Stiftelsen svarar för driften och förvaltningen av dessa miljöer med över 400 byggnader.