Hoppa till innehåll
PerformIQ logotyp

Teamleader/Key Account Manager till Filterteknik

Publiceringsdatum
27 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Tjänstebeskrivning & erbjudande
Är du en driven försäljningsstrateg med förmåga att skapa nya affärsmöjligheter? Har du en naturlig ledarförmåga och ett intresse för att utveckla relationer med både nya och befintliga kunder? Filterteknik söker Key Account Manager med teamansvar som vill vara med och påverka den fortsatta tillväxtresan.

Tjänstebeskrivning & Erbjudande

Som Key Account Manager hos Filterteknik kommer du att ha en nyckelroll i att driva försäljningen och utveckla affärsrelationer med deras största kunder. I denna roll ansvarar du för att skapa och implementera långsiktiga affärsstrategier, identifiera och bearbeta nya kundsegment, samt säkerställa att deras produkter integreras tidigt i kundernas planer.

Du kommer att ha ett övergripande ansvar för affärsutvecklingen och försäljningen, där du skapar nya affärsmöjligheter och driver försäljningen framåt. Du kommer att bygga och vårda långsiktiga relationer med nyckelkunder och arbeta strategiskt för att etablera deras produkter och tjänster på marknaden. Genom detta säkerställer du att de behåller och expanderar sin kundbas. En viktig del av ditt arbete är att leda och coacha säljteamet. Genom regelbundna möten med kunder, både fysiskt och via digitala plattformar, håller du en nära dialog och anpassar deras lösningar efter kundernas behov.

Teamleaderansvar

I denna roll kommer du att ha ett betydande ansvar som teamledare. Du kommer att leda, motivera och utveckla säljteamet, säkerställa att de har de verktyg och resurser de behöver för att lyckas. Genom att följa upp statistik, göra sambesök och utbilda säljarna i teamet, skapar du en utveckling, höjer kunskapsnivån och således skapas fler affärer.

Du kommer att arbeta nära med teammedlemmarna för att sätta individuella och gemensamma mål, följa upp på framsteg och ge konstruktiv feedback. Ditt ledarskap kommer att vara avgörande för att säkerställa att teamet uppnår sina försäljningsmål och att varje medlem känner sig stöttad och inspirerad.

Personprofil

Filterteknik söker en person med dokumenterad erfarenhet av framgångsrik försäljning och förhandling av större avtal. Du har tidigare arbetat som Key Account Manager eller i en liknande roll där du hanterat större konton. Du är tekniskt intresserad med en förståelse för tekniska produkter och lösningar.

Du är resultatorienterad, gillar att analysera data och trivs med att arbeta mot uppsatta mål. Som person är du en naturlig ledare som brinner för att utveckla både människor och affärer, och du har ett strategiskt tankesätt som gör att du kan planera och genomföra långsiktiga affärsstrategier.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av affärsutveckling inom teknisk försäljning. Erfarenhet av att leda och coacha säljteam är också något som värderas högt.

Övrigt

Start: Omgående/enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Kontorstider
Plats: Karlstad

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Camilla Aurell på 073-353 75 41 eller camilla.aurell@performiq.se. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Om Filterteknik

Filtertekniks vision är att förenkla kundernas vardag genom kunskap, kvalitet och effektiva lösningar. Filterteknik hjälper kunderna att hitta rätt filter av hög kvalitet. Man samarbetar med erkänt duktiga och kvalitetsmedvetna leverantörer som är marknadsledande med sin breda tekniska kompetens. Oavsett om det gäller hydraulik, bränsle, vatten, process eller ventilationsfiltrering kan Filterteknik hjälpa kunderna att hitta rätt filterlösningar.

Filterteknik Sverige AB har sitt säte i Karlstad med huvudkontor och lager. Med 30 anställda och över 80 återförsäljare runt om i hela Sverige finns Filterteknik alltid nära till hands.

Filterteknik har funnits i Sverige sedan år 1986 och har sitt ursprung i Norge och systerbolaget Lekang Filter startade upp år 1970. Sedan dess har man växt och finns även i Danmark, Finland och Tyskland. Under 2010 förvärvades Lekang Group av Indutrade AB. Med en decentraliserad struktur verkar Indutrade genom drygt 200 dotterbolag och ca 6000 anställda i 31 länder och fyra världsdelar.

På Filterteknik värdesätter vi en stark och positiv företagskultur som genomsyras av våra fyra viktigaste värdeord: Engagemang, Nyfiken, Modig och Ansvar. Vi sätter alltid kunden först och strävar efter att vara bäst på det vi gör. Vi bryr oss om varandra och lyfter varandra för att nå våra mål. Nyfikenhet driver oss att förstå kundernas behov och hitta innovativa lösningar inom vår bransch. Vi är modiga nog att testa nya infallsvinklar, kliva utanför vår bekvämlighetszon och lära oss av våra misstag. Slutligen, vi tar ansvar för vårt arbete, håller vad vi lovar och strävar alltid efter att göra det bästa för företaget och våra kunder. Dessa värderingar är centrala i vårt dagliga arbete och vi letar efter en person som delar dessa värderingar och är redo att bidra till vår framgångsrika tillväxtresa.

Läs gärna mer på vår hemsida: https://filterteknik.se/

Välkommen med din ansökan!


PerformIQ logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 augusti 2024 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Alla vi anlitar från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. Vi kallar det den tysta skolan.

Svett, slit och ändlösa timmar i träningshallen resulterar i kvaliteter våra uppdragsgivare tycker om. Som att komma i tid, vara motiverade varje morgon och ha en stark vilja att vinna.