HR Koordinator

HR Koordinator

Peab är Nordens samhällsbyggare med 16 000 medarbetare och en omsättning på 63 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Vill du vara med och bygga laget som bygger framtidens samhälle? Här är din möjlighet att bli en del av Peab som är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag. Vi inrättar nu en tjänst som HR koordinator till vårt team inom HR funktionen.

Vår kärnverksamhet arbetar med många spännande projekt såsom byggnation av bostäder, badhus, skolor utöver detta finns en större verksamhet inom byggservice. Till våra projekt har vi i nuläget drygt 200 yrkesarbetare, ca 160 medarbetare i Värmland och ytterligare ca 40 i Dalarna, som ambulerar på våra olika arbetsplatser. Ditt mycket viktiga uppdrag är att tillsammans med linjen planera och koordinera så att varje projekt har rätt bemanning i rätt tid. Utöver bemanningsplanering så genomför du även andra HR-uppgifter kopplat till våra yrkesarbetare så som bl.a. rekrytering, introduktion, rehabilitering och utbildningsadministration. Inom branschen jobbar vi med att ta emot praktikanter och lärlingar, detta kommer också bli en del av ditt arbete och du kommer därmed att delta i berörda gymnasieskolors programråd. I ditt arbete samverkar du löpande med våra fackliga förtroendevalda inom Byggnads.

För att lyckas i arbetet krävs god samarbets-, planerings- och kommunikationsförmåga då du behöver klara av att hantera många uppgifter samtidigt. Snabba förändringar och nya utmanande förutsättningar sker löpande vilket ställer krav på din lugna personlighet, lyhördhet och problemlösningsförmåga. Med fördel har du jobbat flera år exempelvis som konsultchef inom bemanningsbranschen och kunskaper från byggbranschen är särskilt meriterande. Du har helst någon form av kompetens inom HR området kopplat till beskrivna uppgifter. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper med fokus på våra värderingar Jordnära, Utvecklande, Personlig & Pålitlig.

Du är placerad i Karlstad tillsammans med en HR Partner och HR chef som du rapporterar till. Du arbetar dagligen nära våra plastledningar i de olika projekten. Du förväntas röra dig runt i Värmland och Dalarna på våra arbetsplatser, därav är körkort ett krav.

Du blir också en del i vårt HR Team på 8 kollegor som finns utspridda i Mellersta Sverige.

För frågor kring tjänsten vänligen kontakta HR chef Lars Erik Magnusson på 072-533 76 45 eller lars-erik.magnusson@peab.se

Tillsättning av tjänsten sker löpande.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 10 apr 2023 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.