Hoppa till innehåll
Moelven Skog AB logotyp

Aspirant inom Moelven Skog

Publiceringsdatum
22 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Har du en genuin känsla och intresse för människor och skog? Tycker du det är kul att göra affärer? Moelven Skog befinner sig på en spännande resa där vi växer och utvecklar företaget. Som aspirant ges du möjlighet att under ett år få lära dig branschen, lära känna oss och för oss att lära känna dig och du har därefter mycket goda möjligheter till en framtida tjänst hos oss. Kanske är det du som kommer bli en av oss?Kort om rollen

Som aspirant i Moelven Skog kommer du under ett års tid ges möjlighet till inblick i vår skogliga verksamhet, få god kännedom om råvaruförsörjningen, få chansen att möta många nya människor, och lära dig mer om de yrken som finns hos oss. Du kommer få en djupare inblick i skogsrelaterade ämnen såsom återbeskogning, certifiering av skogsbruket, skogsskador och gallring, röjning och annan skötsel för ett optimalt skogsbruk.

Du kommer ha stöd av dina kollegor och kontakt med skogsägare, entreprenörer och industrin. Majoriteten av våra medarbetare jobbar med råvaruanskaffning från privata skogsägare. Vi anpassar upplägget individuellt efter din tidigare skogliga kunskap och erfarenhet. Vår förväntan är att du under året bygger upp din kunskap och utvecklas mot en framtida tjänst hos oss.Vem är du?

Vi tror att du har en genuin känsla för människor och skog, god social kompetens samt trivs med att skapa kontakter och långsiktiga relationer.

Och att du:

  • Tycker om att göra affärer och har ett naturligt driv att nå gemensamma resultat
  • Har skoglig utbildning på eftergymnasial nivå, eller förvärvat motsvarande kunskaper genom din arbetslivserfarenhet

Tjänsten innebär resor, så därför krav på körkort samt tillgång till egen bil under aspirantperioden.Vi erbjuder dig
  • Ett fritt och ansvarsfullt jobb
  • En fördjupad introduktion och en större förståelse för vår verksamhets alla olika delar
  • Bli en del av ett team med förvaltare, virkesköpare och produktionsledare
  • Bli en del av ett tryggt och familjärt företag inom en stor koncern med många möjligheter
  • En lärande organisation med kompetensutveckling genom både utbildning och erfarenhetsutbyte

Inom Moelven Skog blir du en del av en stark gemenskap. Ja, vi skulle också vilja sträcka oss så långt som att säga att stämningen är familjär. Vi ser värdet i att våra medarbetare ska må bra, både hemma och på jobbet och gör alltid vårt bästa för att skapa förutsättningar för just det.

Vi på Moelven Skog har stor kunskap och erfarenhet av att förvalta, avverka och förnya skog så att en så stor del som möjligt kan säljas som timmer. Vi är måna om att göra bra val utifrån skogens förutsättningar, både med tanke på ekonomi, ett hållbart skogsbruk, och att framtida generationer ska kunna nyttja skogen.Övrigt

Som aspirant anställs du i tidsbegränsad anställning och därefter finns mycket goda möjligheter till en tillsvidare anställning i en roll vi tillsammans finner lämplig. De flesta av våra aspiranter går mot en roll som virkesköpare.

Placering är vid något av våra sex distrikt (Bohusdal, Örebro-Skaraborg, Dalarna, norra, västra eller centrala Värmland), ange önskad placering i ansökan.

Vill du veta mer? Varmt välkommen att kontakta mig, Camilla Svantesson, kompetens- och rekryteringspecialist, eller någon av våra distriktschefer.
Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden, så välkommen med din ansökan så snart som möjligt. 

Läs mer här: Moelven Skog

Moelven Skog AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 april 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Moelven är en av Skandinaviens ledande leverantörer av byggprodukter och tillhörande tjänster. Koncernen består av 33 produktionsbolag fördelat på 41 produktionsenheter i Norge och Sverige. Moelven har även ett större antal kontor inom marknad, försäljning, service och montering, 3 300 anställda och en årsomsättning på 14,8 miljarder NOK.

Moelven Skog AB som ingår i Moelven koncernen, ansvarar för råvaruförsörjningen till koncernens industrier i Sverige. Vi är 80 medarbetare och samarbetar med en rad olika underentreprenörer. Vi finns på flera orter och vårt huvudkontor ligger i Karlstad.

 

För mer information se www.moelven.se/tjanster, Mer Timmer i skogen