Hoppa till innehåll
Ansök nu
Avdelningen för konsumentskydd består av Konsumentombudsmannens (KO) sekretariat, två rättsenheter och enheten för produktsäkerhet. De tre förstnämnda enheterna arbetar i huvudsak med marknadsrättslig tillsyn med stöd av marknadsföringslagen och avtalsvillkorslagen. Vårt uppdrag är att verka för att företagen följer de konsumentskyddande reglerna genom tillsyn, de rättsliga åtgärder som KO förfogar över och genom internationellt samarbete.

Om jobbet
Vi söker nu en juristassistent till KO-sekretariatet som dels ska fungera som ett handläggarstöd till processråden på KO-sekretariatet i deras ärendehantering i samband med domstolsprocesser, dels bistå juristerna på rättsenheterna med preliminära rättsliga bedömningar i samband med tidigare avslutade ärenden. I tjänsten ingår även andra arbetsuppgifter på avdelningen såsom administrativt stöd till den internationella funktionen.

Din profil
Du har gymnasiekompetens inom samhällsvetenskapligt eller ekonomiskt program gärna med inriktning mot juridik. Meriterande är också om du har högskolepoäng inom juridik eller relevant YH-utbildning, såsom paralegal. Du har minst ett par års aktuell erfarenhet av myndighetsarbete.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som domstolshandläggare, paralegal eller liknande. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Du är en erfaren datoranvändare och är van att hantera och arbeta i olika IT-baserade system.

Du är en person med utpräglad servicekänsla och gott omdöme. I arbetet är du självständig och strukturerad, noggrann och ansvarstagande med mycket god samarbetsförmåga. Du kan prioritera och hantera flera arbetsuppgifter samtidigt och du arbetar med verksamhetens behov i fokus. Du har intresse för att utveckla och förbättra arbetsrutiner och processer. Självklart bemöter du andra med öppenhet, respekt och omtanke. Vi värdesätter att vi är olika, det berikar vår verksamhet.

Anställningen
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsort är Karlstad. Vi har förtroendearbetstid och beroende på verksamhetens förutsättningar har du möjlighet att arbeta delvis på distans.

Vill du få mer information?
Mer information får du av enhetschef Gabriella Fenger-Krog. Fackliga representanter är Maria Lindstedt för OFR vid Konsumentverket och Anna Gunnarsson för SACO-S föreningen vid Konsumentverket. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.

Din ansökan
Det är viktigt att du i din ansökan anger dnr. HR 2023/23.
Välkommen med din ansökan senast den 11 juni 2023.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Konsumentverket håller koll på dagens och framtidens konsumentvardag. Vi finns i Karlstad och är ca 190 medarbetare som tillsammans bidrar till väl fungerande marknader där både konsumenter och företag vet vad som gäller. Du kan läsa mer om Konsumentverket och vårt uppdrag på vår webbplats www.konsumentverket.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare