Hoppa till innehåll

Jurist till Enheten för produktsäkerhet

Som jurist på Konsumentverket får du förtroende att göra nytta för många. I ditt arbete är du med och skapar en bättre vardag för Sveriges konsumenter. När det är dags att köpa ny cykelhjälm eller besöka ett lekland ska konsumenter kunna lita på att produkter och tjänster är säkra. Genom framför allt marknadskontroller och standardisering arbetar Enheten för produktsäkerhet med att företagen ska leva upp till de krav som ställs på dem.

Om jobbet
Arbetet består av kvalificerade juridiska arbetsuppgifter med inriktning mot bland annat allmän tjänste- och produktsäkerhet.

Exempel på arbetsuppgifter:
- Driva processer i förvaltningsdomstol
- Ge juridiskt stöd till utredare inom Enheten för produktsäkerhet
- Tolka lagstiftning på såväl svenska som engelska
- Svara på remisser
- Samverka med andra myndigheter och organisationer, nationellt och internationellt
- Delta i internationella sammanhang inom EU-samarbetet

Är du den vi söker?
Du har högskoleutbildning inom juridik och flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Det är meriterande om du självständigt drivit processer i domstol, eller på något vis varit delaktig i sådana processer. Vi ser också gärna att du har tidigare erfarenhet av tillämpning av EU-rättsakter och lagstiftning som implementerar sådana rättsakter, men det är inget krav.

Vi förväntar oss att du:
- driver ditt arbete framåt självständigt
- ser värdet i att samarbeta med andra
- är pedagogiskoch anpassar innehåll och tilltal efter målgrupp och syfte i både muntlig och skriftlig kommunikation
- har god analytisk förmåga och har lätt att se samband och konsekvenser
- är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska

Vår arbetsplats
Hos oss har vi tillit till varandras förmåga. Vi lär och utvecklas tillsammans i en prestigelös och omtänksam arbetsmiljö. Du får gärna testa nya vägar i ditt arbete.

Våra värderingar mod, nytta och omtanke är viktiga för oss. Vi värdesätter att vi är olika, det berikar vår verksamhet.Om du vill jobba i en myndighet där vi gemensamt tar ansvar för verksamhet, utveckling och samarbete – då kommer du att trivas hos oss!

Om anställningen
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Tjänstgöringsort är Karlstad.
Tillträde enligt överenskommelse.
Tjänsteresor förekommer, både nationellt och internationellt.

Vi har förtroendearbetstid och beroende på verksamhetens förutsättningar har du möjlighet att arbeta delvis på distans.Du får en genomtänkt introduktion och har goda möjligheter till kompetensutveckling. Självklart erbjuder vi friskvårdstid och friskvårdsbidrag.

Vill du veta mer?
Mer information om anställningen får du av enhetschef Kristoffer Pettersson. Fackliga representanter är Anna Gunnarsson för Saco–S-föreningen vid Konsumentverket och Maria Lindstedt för OFR vid Konsumentverket. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.

Så här söker du!
Ange dnr. HR 2023/28 i din ansökan.
Välkommen med din ansökan senast den 4 december 2023.
Konsumentverket logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
04 dec. 2023 (6 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Konsumentverket håller koll på dagens och framtidens konsumentvardag. Vi finns i Karlstad och är cirka 190 medarbetare som tillsammans bidrar till väl fungerande marknader där både konsumenter och företag vet vad som gäller. Du kan läsa mer om Konsumentverket och vårt uppdrag på vår webbplats www.konsumentverket.se/jobba hos oss
http://www.konsumentverket.se