Digital marknadsförare / annonskoordinator

Digital marknadsförare / annonskoordinator

På Klaravik sammanför vi hundratusentals köpare över hela världen med säljare av maskiner och fordon via vår webbplats klaravik.se. Vi har skapat en auktionstjänst där man dagligen hittar mängder av nya objekt att lägga bud på, och vårt företag växer ständigt. Under 2022 såldes objekt för 3,1 miljarder kronor genom företaget och i år ligger prognosen på ytterligare tillväxt. Nu söker vi en ny stjärna till vårt marknadsteam i Karlstad.

Vad ditt jobb blir
Hur når vi svenskar som inbitet samlar på Volvo BM 814-traktorer? Ska en Dragbil från Scania annonseras extra i Tyskland, Finland eller kanske Polen? Vilka medier skriver gärna om exceptionella bärnstensfärgade Volvo 240 från tidigt 90-tal?

Som digital marknadsförare/annonskoordinator på Klaravik jobbar du, tillsammans med övriga marknadsteamet, för att pågående auktioner ska få relevant exponering - och driva så mycket trafik och bud som möjligt till klaravik.se. I din kommunikativa arsenal jobbar du både med traditionell annonsering på Blocket och utländska motsvarigheter och med att identifiera vilka objekt som kan flyga på sociala medier och vara förtjänta av PR-insatser.

I jobbet ingår också att dra slutsatser och utvärdera kommunikativa insatser regelbundet. Så att du driver arbetet för en mer träffsäker och målgruppsdriven marknadsföring som gör skillnad på sista raden. För att bygga förtroende och trygghet för kunder rapporterar du också därför, vid behov, resultat och statistik av genomförda insatser. Då detta delvis är en ny roll kommer du att sätta upp struktur för att planering och genomföra annonseringen, samt ta fram nyckeltal i samråd med våra webbanalytiker.I ditt jobb ansvarar du för:

 • Planering, genomförande och utvärdering av marknadsinsatser kopplat till våra 100-tals auktionsobjekt varje dag
 • Sköter och följer upp radannonsering av auktionsobjekt på relevanta annonseringsplattformar såsom Blocket, såväl som nya medier
 • Arbetar aktivt med mejlutskick/nyhetsbrev tillsammans med våra MA-specialist
 • Sammanställer marknadsdata och ta fram rapporter till auktionsmäklare och kunder
 • Jobbar med copy/textbearbetning på sociala medier i samarbete med Content Manager
 • Tät dialog med våra auktionsmäklare för att maximera utfallet av våra auktioner
 • Ansvara för att hålla budget och ständigt jobba med optimering av genomförda insatser


  Vem du är


  Som person är du en lättsam relationsbyggare som är lyhörd och nyfiken. Du jobbar prestigelöst och delar vår Fail Freindly-inställning där vi vågar prova, men också justera när så krävs. Du kan jobba självständigt, driva ditt eget arbete och sätter en god struktur som river ner applåder hos kunder och kollegor.

  Du gillar att kommunicera och förstår värdet av att kombinera och anpassa budskap och uttryckssätt beroende på kanalval. Ligger också maskiner, verktyg och fordon dig varmt om hjärtat? Pluspoäng på kontot!

  Du har sannolikt ett par års erfarenhet av marknadsarbete och därtill relevant eftergymnasial utbildning i ryggsäcken. Vi ser gärna att du tidigare har jobbat med resultatinriktad marknadsföring i sociala medier.

  Detaljerna
  Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.
  Ansökan: Senast 13/2
  Arbetsort: Karlstad
  Personlighets- och kapacitetstester kan komma att bli aktuellt under rekryteringsprocessen. Referenser och bakgrundskontroll tas på slutkandidat.

  Vi sitter i härliga lokaler i Inre hamn i Karlstad och vi erbjuder 6 veckors semester, friskvårdsbidrag, pensionslösning och sjukvårdsförsäkring. Men framför allt tycker vi om att göra saker ihop så som träning, friskvårdsaktiviteter, AW:s och kick-offer!

  För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Klaraviks HR-chef Andrea Elfman på 079-0060044 eller andrea.elfman@klaravik.se eller Klaraviks CMO Karin Malmberg på 0733-140624 / karin.malmberg@klaravik.se
  Mer info
  Kontaktperson Andrea
  Telefon 0790060044
  Område Karlstad
  Yrkesroll Marknadsföring, Marknadskoordinator
  Typ av anställning Heltid
  Sista ansökningsdag 13 feb 2023 (16 dagar kvar)