Hoppa till innehåll
Klaravik AB logotyp

Business Controller

Ansök nu
Vi söker dig som lockas av att arbeta internationellt men fortfarande i en lokal kontext, i en verksamhet med högt tempo och i ständig förändring. Du kommer att bli del av ett tight ekonomiteam med 16 kollegor med olika specialistkompetenser.

Vad vårt jobb är
På Klaravik sammanför vi hundratusentals köpare över hela världen med säljare av maskiner och fordon via våra webbplatser klaravik.se och klaravik.dk. Förra året sålde vi maskiner för drygt 3 miljarder och i år ligger prognosen på ytterligare tillväxt.

Vi är idag drygt 200 medarbetare med auktionsmäklare runt om i hela Sverige och Danmark, administrativ personal på vårt huvudkontor i Karlstad och Tølløse i Danmark samt en tech-avdelning i Lund. Under förra året blev vi dessutom en del av den europeiska auktionskoncernen TBAuctions med säte i Nederländerna.

Vad ditt jobb blir
Då vi blivit en del av en större internationell koncern behöver vi nu stärka upp med en Business Controller för lönsamhetsuppföljningar och vidareutveckling av vår affär. Du kommer att arbeta nära vår CFO och Financial Controller men även med vår svenska och danska säljorganisation samt med våra internationella kollegor. Därför behöver du kunna kommunicera på både svenska och engelska, i tal och i skrift.

Rollen kommer till stor del att bestå av att proaktivt identifiera och hantera affärsmöjligheter, bidra med insikter, analysera och vidareutveckla vår auktionsaffär genom att samarbeta brett i företaget.

Du ansvarar för att kommunicera försäljnings- och marknadsinsikter genom att identifiera, analysera och tillhandahålla insikter baserade på data, analys och utvärdering av vår affär. Vidare arbetar du med framtagande, uppföljning och förbättring av våra KPI:er.

Vem du är
Vi tror att du är en driven, prestigelös och lösningsorienterad person som motiveras av en organisation där egna initiativ välkomnas! Då Klaravik befinner sig i tillväxt är det centralt att du trivs i en dynamisk och snabbrörlig miljö. Som person är du kommunikativ, flexibel, utåtriktad och har god samarbetsförmåga. Du tar eget ansvar genom att vara proaktiv, välstrukturerad och självgående. För att trivas i rollen är du handlingsinriktad och öppen för förändringar med god förmåga att ta initiativ och vara drivande i processer. Vi tror också att du har en affärs- och kundorienterad inställning till ditt arbete då vi alltid jobbar med kunden i fokus!
  • Civilekonomutbildning i bagaget med flera års erfarenhet av finansroller där du jobbat verksamhetsnära med analys och förbättringsarbete.
  • Tidigare erfarenhet av Power BI är meriterande om du tidigare arbetat i.
  • Mycket van användare av Excel och arbete med att hantera stora mängder data.
Vad vi erbjuder
En arbetsplats i härliga lokaler i expansiva och populära Inre hamn i Karlstad. Här sitter vi i nyrenoverande kontor med kort avstånd till citykärnan och med gym och restauranger in på knuten.

På Klaravik har vi 6 veckors semester, friskvårdsbidrag, pensionslösning och sjukvårdsförsäkring. Men framför allt tycker vi om att göra saker ihop så som träning, friskvårdsaktiviteter, AW's och kick-offer.

Detaljerna
  • Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.
  • Ansökan: senast den 1/10 men urval görs löpande
  • Personlighets- och kapacitetstester kan komma att bli aktuellt under rekryteringsprocessen. Referenser och bakgrundskontroll tas på slutkandidat.
  • Arbetsort: På plats på vårt kontor i Karlstad
  • Resor förekommer i tjänsten.
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR chef Andrea Elfman på 079 006 00 44 eller på andrea.elfman@klaravik.se.
Mer info
Kontaktperson
Andrea E
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 okt. 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu