Hoppa till innehåll
Kesko logotyp

Varuhuschef - K-Rauta Karlstad

Är du en driven ledare med bakgrund inom detaljhandeln och/eller inom B2B-försäljning? Har du dessutom god erfarenhet att ta stort ansvar och fatta strategiska beslut utan att tappa nyfikenheten på dina medarbetares vardag?

K-Rauta går en spännande framtid till mötes med satsningar på ökad B2B försäljning och stort fokus på bra kundupplevelser. I rollen som varuhuschef på K-Rauta i Karlstad kommer du att ha ett övergripande ansvar för varuhusdriften och implementeringen av varuhusets affärsplan. Du står för den strategiska framdriften av varuhuset likväl som din närvaro och coaching blir betydelsefull i den operativa driften samt i mötet med kunder. Här finns dessutom en e-handelshub som skiljer sig från övriga varuhus!

ARBETSUPPGIFTER & ANSVARSOMRÅDE
I rollen som Varuhuschef kommer du ha det yttersta ansvaret för varuhusets resultat, lager, drift, schemaläggning samt personal med direktrapporterande medarbetare i ledningsgruppen. Du kommer aktivt att leda och utveckla varuhusets ledningsgrupp bestående av butikschef, lagerchef och B2B-chef. Detta innefattar att analysera, entusiasmera och fördela arbetet utifrån krav, behov och enligt gällande rutiner och regler för att maximera varuhusets framgång och resultat.

En viktig del i din roll som Varuhuschef är att verka för ökad försäljning, nu med stort fokus på B2B, samt genom engagemang och nyfikenhet driva kundbemötandet framåt.

I övrigt innefattar rollen bland annat;

  • Uppföljning av resultat och nyckeltal samt ansvara för framtagande och verkställande av varuhusets affärsplan och budget.
  • Säkerställa att varuhuset följer svenska lagar och förordningar samt vårdar fastigheten och dess inventarier.
  • Följa upp att arbete sker enligt beslutat arbetssätt, rutiner och processer.
  • Rapportera gör du till Försäljningschefen för K-Rauta.

DIN PROFIL
Vi ser att du har erfarenhet från ledande befattningar med personalansvar inom detaljhandeln och/eller B2B-försäljning. En viktig grund är att du tidigare jobbat i butik/varuhus och förstår vikten av kundmötet och relationsbyggande. Kunskap och erfarenhet inom byggbranschen är meriterande medan förståelse för entreprenörernas (våra företagskunder) behov är av stor vikt.

Vidare ser vi att du har;

  • goda kunskaper i butiksekonomi och är van att läsa och analysera nyckeltal samt styra verksamheten mot dessa och de budgeterade målen.
  • kunskap inom handelns lagar och förordningar - har du även kunskaper inom avtalsrätt ser vi det som meriterande.

Vi tror att rätt person har ett stort driv och engagemang samt förmågan att ta och förankra initiativ genom ett inkluderande och inspirerande ledarskap. Du triggas av utmaningar och är inte sen på att analysera aktivitet och resultat för att nå mål - du testar på nytt tills målen uppfylls.

Som person bör du vara kommunikativ och uppskatta mötet med människor, du är duktig på att nätverka och lyssna in såväl dina medarbetare som kunder. Att delegera ansvar, skapa delaktighet och få dina medarbetare att känna sig motiverade till att göra sitt bästa för kunderna varje dag, det kan du!

ANSÖKAN
Tycker du att detta låter spännande, tveka inte att ansöka redan idag! Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

K-Rauta tillämpar bakgrundskontroller som urvalskriterier i alla rekryteringar. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi är en trygg arbetsgivare med kollektivavtal där man blir del av en snabbväxande och framgångsrik organisation som kombinerar internationell storlek med lokal förankring.

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Försäljningschef David Menvall.

Vi ser fram emot din ansökan!

Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 mars 2023 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

K-Rauta har 16 butiker och hos oss hittar du allt från minsta blomfrö till rejält virke. Vi hjälper våra kunder från start till klart - oavsett om det gäller hemmet, trädgården, byggplatsen eller entreprenaden.

K-Rauta är ett helägt dotterbolag till Finlands största handelskoncern Kesko Oy. Vi öppnade vår första butik 1996 och nu finns vi över hela Sverige.

Med våra rötter i ett land och ett klimat som ställer höga krav så vet vi att kvalitet lönar sig i längden. Att förtroende byggs på sikt och att ett handslag fortfarande gäller.

Fler från samma arbetsgivare