Hoppa till innehåll
Fagerberg AB logotyp

Teknisk säljare

Ansök nu

Teknisk säljare till Värmland

Nu söker vi dig som är en driven och nyfiken teknisk säljare som brinner för att bygga långsiktiga relationer med våra kunder inom processindustrin. Du erbjuds en tjänst där du blir distriktsansvarig säljare och arbetar med en av marknadens starkaste produktportföljer inom området.

Arbetsuppgifter
I rollen som teknisk säljare kommer du att ansvara för våra produktområden processinstrument och industriventiler. Till din hjälp har du produktspecialister, innesäljarfunktion och en serviceavdelning som supportar dig och ditt distrikt. Du kommer att bearbeta nya och befintliga kunder som är verksamma inom processindustrin och driver försäljningsprocessen från initiering och offertarbete till avslut. Som teknisk säljare utför du tekniska behovsanalyser, presenterar och bistår kunden med rådgivning kring våra produkter.

Distriktet blir Värmland med omnjed och du utgår från hemmakontor. Säljteamet består av åtta säljare och tre Key Account Managers, som delvis också är produktansvariga.

Vad har Patrik Jansson, försäljningsansvarig, att säga om tjänsten och företaget?

"Jag har arbetat på Fagerberg i 20 år i olika roller. Säljjobbet på Fagerberg innebär att man får träffa många olika typer av kunder och jobba nära dem över lång tid vilket jag uppskattar mycket.

Tekniken är ett intresse som jag delar med kunderna. Deras kunskap om applikationen och vår produktkunskap gör att vi väldigt ofta hittar den optimala lösningen tillsammans med kunden och detta bidrar till känslan att vi inte ”bara” säljer utan är en viktig partner till våra kunder. 

På Fagerberg får varje person jobba med mycket frihet att utveckla sin roll, självklart med en stor portion stöttning. Vi bryr oss om varandra och sätter varandra i bra situationer. Här får du ett flexibelt arbete, bra sammanhållning, trevliga kollegor och kunder."

Din profil
För att lyckas i rollen som teknisk säljare tror vi att du har tidigare erfarenhet från att jobba med teknisk försäljning inom industrin. Du är bekväm med att självständigt driva på ditt arbete där du proaktivt vårdar och utvecklar din kundstock. Som person är du resultatinriktad med ett sinne för nya affärsmöjligheter. Du är lyhörd, social, brinner för att skapa långsiktiga relationer och är bekväm med att röra dig i olika miljöer. Vidare ser vi att du är en kommunikativ lagspelare som kan bygga starka interna och externa nätverk. Du har förmåga att se helheten och trivs i en roll där du är ute på fältet och möter kunden. 

  • Relevant teknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet
  • Tidigare erfarenhet av teknisk försäljning inom industrin
  • Produktkunskap inom processinstrument och ventiler är meriterande, likaså kunskap kring automation samt styr- och reglerteknik
  • Flytande svenska i tal och skrift
  • Körkort är ett krav

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Josefine Petersson, 0702-501429, och Maria Ahlén, 0708-490288, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om Fagerberg
Fagerberg har försett svensk industri med senaste teknik för avancerad kontroll, styrning och mätning av flöden sedan 1897. Idag erbjuder vi Nordens största samlade sortiment av ventiler och instrument samt manöverdon, tryckavsäkring och explosionsskydd till kärnkrafts-, kemi-, petrokemi- och läkemedelsindustrin samt papper- och massaindustrin. Det är branscher med höga krav på såväl produktkvalitet och tillgänglighet som på kompetens och kvalitetssystem. Fagerberg omsätter ca 380 mkr och har 63 anställda. Huvudkontoret finns i Göteborg och företaget ingår i Indutrade-koncernen. 

Läs mer på www.fagerberg.se

Liknande Jobb

Fagerberg AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 april 2024 (46 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp.
https://register.masterhelp.se/candidate/signup