Hoppa till innehåll
Clevry logotyp

NIS-dokumentatör sökes till Ellevio i Karlstad

Ansök nu
Om företaget

Vill du vara med och utveckla samhället och tillsammans med oss forma framtidens elnät? Lockas du av en spännande och utmanande vardag? Då är Ellevio arbetsplatsen för dig! Vi är över 500 medarbetare och har massor av olika och intressanta roller. Som företag arbetar Ellevio aktivt med bland annat ledarskapsutveckling, teamens kollektiva förmåga och individens personliga ledarskap.

Totalt förser vi nära en miljon hushåll och företag i Sverige med el - från Halland i söder till Hälsingland i norr och från Smögen i väster till Stockholm i öster. Vi får mobiler att laddas, kaffebryggare att puttra och mörka gator att lysas upp. Förutom det planerar och bygger vi redan idag för det elnät som Sverige behöver om 30 år. Det kräver förbättringar och omställningar för att elnätet ska kunna hantera framtidens möjligheter.

Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?


Din roll

Som NIS-dokumentatör/dokumentationsspecialist tillhör du teamet Nätinformation Mellansverige. Ni är ett mindre team och du har kollegor i både Karlstad och Kungsbacka. Vi söker i dagsläget efter en NIS-dokumentatör med placering i Karlstad med start i augusti eller enligt överenskommelse. Tjänsten är på heltid och du arbetar vardagar och kontorstider med viss flextid. Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du blir anställd som konsult via Clevry, men jobbar ute hos Ellevio. Du erbjuds initialt ett kontrakt på 12 månader, med goda möjligheter till förlängning.

Rollen som NIS-dokumentatör/dokumentationsspecialist är en avlastande roll där du hjälper ditt team i att hantera företagets kontinuerliga dokumentationsarbete i samband med ny- och ombyggnation av elnätet. Tjänsten passar dig som är intresserad av att arbeta samhällsnära och är intresserad av vår elektriska infrastruktur. Ärendena kan variera, både i storlek och innehåll, men varje ärende har en deadline kopplat till sig. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:
  • Säkerställa att underlagen för dokumentation möter uppställda kvalitetskrav
  • Anläggningsdokumentation och kvalitetssäkring i samband med ny- och ombyggnation av elnätet, samt avseende underhålls- och felavhjälpningsärenden
  • Rättningar av information och granskning av avvikelser som ska säkerställas och uppdateras
I denna roll har du en hel del kontaktytor, främst internt men också externt. Du kommer att kontakta olika avdelningar på Ellevio för att få uppdaterad information men du kan också komma att kontakta entreprenörer och fältarbetare. Din roll är otroligt viktig och central då ditt arbete avgör att arbete i fält utförs på ett korrekt och säkert sätt. I takt med att du växer och utvecklas i rollen, kan du även få vara med och driva utveckling av arbetsmetoder och processer på enheten.

Din profil

Vi tror att du som söker som har en relevant högskoleutbildning med inriktning mot NIS/GIS. Tidigare erfarenhet som teknisk- eller nätdokumentatör, projektör, beredare eller motsvarande är meriterande. God förståelse för nätuppbyggnad är önskvärt, men inte ett krav. Det är även meriterande om du läst något inom elkraft, elteknik eller energi och miljö, alternativt en YH-utbildning inom el eller teknik men då ser vi gärna att du har viss praktisk erfarenhet från exempelvis fältarbete eller av liknande arbetsuppgifter. I denna roll är det ett krav att du behärskar svenska i både tal och skrift och har en mycket god data- och systemvana. Har du jobbat i NetBas, olika GIS-system eller i något ärendehanteringssystem är detta meriterande.

Som person tror vi att du som söker är noggrann och kvalitetsmedveten. Du trivs med granskande och analytiska arbetsuppgifter där du får vara lite av en detektiv för att hitta små fel och saker som bör korrigeras och ändras. Vidare kan du jobba i ett högre tempo när det krävs, varje ärende har en deadline som bör hållas men noggrannheten och ditt detaljfokus är det viktigaste. I denna roll är det också viktigt att du är kommunikativ och framåt, du har flera kontaktytor och bör vara bekväm med att själv ta kontakt med personer för att säkerställa att du har rätt information. Vidare ser vi att du som söker har god samarbetsförmåga och att du gärna delar med dig av dina kunskaper för att tillsammans arbeta lösningsfokuserat mot uppsatta mål. Det är av stor vikt att du är ihärdig och har lätt för att få ett helhetsperspektiv och en god struktur över de uppgifter och den information som du har framför dig.

Slutligen ser vi gärna att du har ett intresse för den energiomställning som Ellevio arbetar med, och att du intresserar dig för energi- och hållbarhetsfrågor.

Denna tjänst är säkerhetsklassad och för slutkandidat kommer vi genomföra bakgrundskontroll, kreditupplysning och referenstagning.

Om Clevry

I över 30 år har Clevry legat i framkant för ett mer soft skills-drivet arbetsliv inom talent acquisition, assessment och advisory. Vi finns globalt med kunder, konsulter och kandidater från Nordamerika till Singapore med huvudkontor i Brighton, Stockholm och Helsingfors. Våra 150 soft skills-certifierade rekryterare, affärspsykologer och experter finns alltid till er tjänst.

Rekryteringsprocessen

Vi på Clevry ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför i samband med din ansökan få genomföra ett självskattningstest och därefter få tillgång till resultat belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Clevry kommer svaren gås igenom mer ingående.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 70-789 34 94. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Följ oss gärna på LinkedIn Clevry Sweden
Mer info
Kontaktperson
Elvira Derestam
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 juni 2023 (32 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

CLEVRY

Lindhagensgatan 74
112 18 Stockholm
08-612 04 90

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare