Nätplaneringsingenjör till Karlstads El- och stadsnät

Nätplaneringsingenjör till Karlstads El- och stadsnät

Om företaget

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Karlstads El- och Stadsnät AB ägs av Karlstads kommun och är ett bolag som bygger och tar hand om det kommunala elnätet och fibernätet i Karlstad. Vi säkrar tillgången till elektricitet och bredbandstjänster för Karlstadsborna. Här arbetar cirka 80 medarbetare, bland annat el- och fibermontörer, ingenjörer, säljare och projektledare.

Din roll

Vi söker nu en nätplanerare till vår kund Karlstads El- och stadsnät. Tjänsten som nätplanerare tillhör avdelningen Elnät, som planerar och förvaltar elnätet som omfattar allt ifrån 130 kV ledningar och mottagningsstationer till 0,4kV nätet ut till abonnenter. Avdelningen Elnät består av ca 15st ingenjörer som tillsammans jobbar för optimal drift, förvaltning och planering av elnätet.

Som nätplanerare ansvarar du för att utveckla och förvalta elnätet i Karlstad som ägs av Karlstads El- och stadsnät. Du utvecklar verksamhetens långsiktiga planer för framtidens elnät, samt på kortare sikt för investeringar kommande år. Du får även ansvar för att identifiera behovet av åtgärder i nätet och driva nätplanen tillsammans med Elnätsavdelningen

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Följa och bevaka framtida lastutveckling
 • Följa och bevaka framtida kundbehov och vara visionär
 • Vara kontaktyta till myndigheter och kommun
 • Omvärldsbevaka utvecklingen inom elnätsbranschen
Som delaktig i gänget på Karlstads El- och Stadsnät får du jobba i en organisation som har geografisk närhet till verksamheten vilket gör att du i din närmiljö kommer se vad som händer utifrån de långsiktiga planerna.
  Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid direkt hos Karlstads El- och stadsnät, där Clevry ansvarar för rekryteringsprocessen. Du arbetar kontorstider vardagar, där det senare finns möjlighet till visst distansarbete. Start för tjänsten är tänkt så snart som möjligt efter årsskiftet 22/23, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

  Anställningen är i säkerhetskänslig verksamhet enligt säkerhetsskyddslagen vilket gör att säkerhetsprövning och bakgrundskontroll kommer att genomföras.

  Din profil

  Vi söker dig som har en gedigen elnätskompetens med teoretisk utbildning motsvarande högskoleingenjör med inriktning mot elkraft. Ett krav för denna tjänst är att du har erfarenhet av ekonomi och kalkyler, alternativt erfarenhet från att ha jobbat som elnätsberedare och branscherfarenhet av nätplanering. Det är meriterande om du har erfarenhet av byggmetoder inom elnät, tekniska riktlinjer, EBR eller motsvarande. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av laddinfrastruktur och/eller energimarknadens reglermodeller. Som dokumentations- och beräkningsprogram använder vi oss utav DigPro Power så om du har erfarenhet av detta eller liknande system är det ett plus.

  Som person tror vi att du som söker trivs i en roll där du får ta stort eget ansvar och vara drivande. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga, då du kommer att jobba nära andra interna avdelningar, men även ha mycket kontakt med externa parter såsom myndigheter och kommunen. Vidare ser vi att du som lyckas i denna roll är initiativtagande och självständig, samt att du har en nyfikenhet för framtiden och vad som kommer att ske i branschen.

  Rekryteringsprocessen

  Vi på Clevry ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Det tar cirka 20 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Clevry kommer svaren gås igenom mer ingående.

  Håll utkik i din inbox! Där finner du länk till frågeformuläret.

  Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 707 89 34 94. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

  Följ oss gärna på LinkedIn Clevry Sweden
  Mer info
  Kontaktperson Elvira Derestam
  Telefon 070-7893494
  Område Karlstad
  Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft
  Typ av anställning Heltid
  Sista ansökningsdag 17 feb 2023 (16 dagar kvar)

  Om arbetsgivaren

  CLEVRY

  Lindhagensgatan 74
  112 18 Stockholm
  08-612 04 90