Adeccos kund Kongsberg Maritime Sweden AB söker Planerare

Adeccos kund Kongsberg Maritime Sweden AB söker Planerare

Om tjänsten

Kongsberg Maritime i Kristinehamn söker via Adecco en planerare till sin Supply Chain organisation. Supply chain teamet består av ca 25 personer och där finns utöver planerare, även operativt inköp, supplier quality, item adm samt IPT lead. Planeringsfunktionen består idag utav tre personer.

Som planerare kommer du ansvara för SORB- och demand review processen. SORB innebär att du skapar en bild av Kongsberg i Kristinehamns beläggning de kommande åren, vilket inkluderar orderbok och prognos, för samtliga våra segment och produkter. Beläggningen jämförs därefter med kapaciteten för de olika interna avdelningarna. SORB-processen används inom hela Kongsberg Maritime, så den är delvis definierad, men utrymme finns att påverka och effektivisera. SORB-processen körs ett fåtal gånger varje år. Demand review är en bantad SORB-process som ska ske varje månad. Du kommer också få huvudansvaret för planering av roder. Eftersom planeringsteamet är litet, blir det också naturligt att du lär dig övriga sysslor som sker i gruppen, så vi skapar flexibilitet. Planeringens tydligaste mål är att planera så att vi möjliggör leverans i rätt tid till våra kunder.

Som planerare har du en central roll i organisationen med många interna kontaktytor.

I din roll som Planerare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
  • Roderplanering
  • SORB (forecast-arbete)
  • Redovisa "Load and capacity" på olika avdelningar.
Tjänsten som Planerare är ett vikarierat i form av ett konsultuppdrag hos Adecco med start omgående så ansök snarast! Uppdraget sträcker sig ett år framöver.

Om dig
Vi söker dig som har en akademisk utbildning i logistik eller liknande. Tidigare arbetserfarenhet inom planering/logistik samt affärssystem ses som positivt. Huvudverktyget du använder är Excel, så god kunskap inom Excel är ett krav.

Som person bör du vara duktig på att hantera många frågor parallellt samt bibehålla en god struktur och efterfölja företagets processer. Du är en lagspelare med ordningssinne som är duktig på att kommunicera både muntligt och skriftligt på engelska. Du bör drivas av att lösa uppkomna problem på ett resultatinriktat sätt och har en egen initiativförmåga som driver arbetet framåt.

Viktigt för tjänsten är:
  • Akademisk utbildning i logistik eller liknande
  • Gärna tidigare arbetserfarenhet inom planering/logistik
  • God kunskap inom Excel
  • Goda kunskaper i Engelska
  • Lagspelare med ordningssinne
  • Ett strukturerat arbetssätt
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Kongsberg
Kongsberg Maritime är ett globalt teknologiskt företag som skapar innovativa och pålitliga lösningar för kunder inom den marina sektorn. Tillsammans är vi 7600 anställda placerade i 34 länder och har levererat produkter till över 30 000 fartyg. Vi har funnits i Kristinehamn i 170 år och år 1937 började vi leverera fartygspropellrar under namnet KAMEWA. Vår verksamhet består av 260 anställda och omfattar sälj, utveckling, forskning, konstruktion och service av propellrar, vattenjet, POD-system samt kontrollsystem. Vi finns på den globala marina marknaden och där levererar vi produkter i världsklass.

Kongsberg har stort engagemang i de globala målen för hållbar utveckling och för oss är haven och marina resurser viktiga. Vi strävar därför efter att utveckla produkter som bidrar till att minska utsläpp och skador för liv under vatten. Som arbetsgivare är vårt mål att vara en arbetsplats fri från diskriminering och präglad av mångfald utifrån erfarenhet, perspektiv och bakgrund. Vi strävar efter att vara en arbetsplats där våra anställda trivs och vi är mycket positiva till om du vill utvecklas inom företaget.

Om Adecco
Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden. Adecco är ett av världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

I denna rekrytering arbetar vi med tester, vilket kan komma att skickas till dig om du går vidare i processen.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
Sara Pagré 054-771 85 47 alt sara.pagre@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Planerare, Planering, SORB, Demand review, Supply Chain, Logistik, Kongsberg, Adecco, Kristinehamn
Mer info
Kontaktperson Sara Pagre
Telefon 054-771 85 47
Område Kristinehamn
Yrkesroll HR & Personal, Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.