Hoppa till innehåll

Ekonomiassistent till Entrack i Karlstad!

Har du ett stort ekonomiskt intresse och vill påbörja din karriär hos en av Sveriges ledande leverantörer av slit- och reservdelar till entreprenadbranschen? Entrack AB söker nu deras nästa ekonomiassistent! Här får du chansen att arbeta i ett sammansvetsat team och vara med på Entracks spännande tillväxtresa. Välkommen in med din ansökan.Om tjänsten

Entrack har en lång historia som leverantör av slit- och reservdelar till entreprenadbranschen. Företaget grundades på 1970-talet i Lysvik, Värmland, och började importera bandvagnsdelar från Italien för att sälja till entreprenörer i Sverige. Under 80-talet utvecklades företaget och blev den största oberoende leverantören av bandvagns- och slitdelar i Sverige och Norge. De har expanderat med lager och kontor i flera svenska städer och internationellt i Polen, Italien samt Finland.

I rollen som ekonomiassistent på Entrack i Karlstad kommer du spela en viktig roll i företagets ekonomi där du kommer stödja ekonomifunktionen genom att hantera och övervaka kundreskontran. Du ansvarar för att följa upp och hantera obetalda fakturor och ge administrativt stöd till företagets ekonomifunktion samt andra delar av organisationen. Kommunikationen internt med säljarna är viktig där du kontrollerar att de attestregler som finns i samband med fakturering följs gällande storlek på order och täckningsgrad. Vid behov kommer du även att agera backup för övriga roller på ekonomisidan.

Lokalt i Karlstad finns elva medarbetare där teamet genomsyras av gemenskap, prestigelöshet och laganda. Här samarbetar samtliga för att nå målsättningen att vara en av de marknadsledande leverantörerna på marknaden.

Du erbjuds

 • En dynamisk arbetsmiljö där du blir en del av ett trivsamt team
 • Förmåner såsom friskvårdsbidrag och frukost
 • Att arbeta i ett ekonomiskt stabilt bolag med fokus på tillväxt


Arbetsuppgifter
 • Skapa och skicka kundfakturor baserat på kundorder samt översikt och uppföljning av kundfordningar
 • Hantering av kundfakturor, inbetalningar och påminnelser
 • Avstämningar av kundbalanser med externa och interna kunders ekonomiavdelningar
 • Upprätthållande av kundregister och kunddata
 • Assistera vid bokslut med avstämningar och rapportering


Kvalifikationer
 • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi alternativt erfarenhet som bedöms likvärdig
 • Har erfarenhet inom kundreskontra och relaterade processer
 • Talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska, då språken används i det dagliga arbetet

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av att arbeta i Visma Business
 • God kännedom och erfarenhet av Excel

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Självgående
 • Kvalitetsmedveten
 • Kommunikativ
 • Strategisk
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Tjänsten kräver uppvisande av belastningsregister och en kreditupplysning. Mer information lämnas i ett senare skede av rekryteringsprocessen.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
01 jan. 2024 (34 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se
http://www.academicwork.se

Fler jobb från samma arbetsgivare