Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Vård- och omsorgsförvaltningen är en förvaltning med fokus på utveckling och nytänk, vilket bland annat syns genom att vi är utsedda till modellkommun för välfärdsteknik inom Sverige. I förvaltningen arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell personcentrerad vård och omsorg.

Vilka är vi?
Inom hemtjänstens verksamhetsområde har ett stort och omfattande utvecklingsarbete skett de senaste åren som inneburit att både ekonomi och verksamhet utvecklats i en positiv riktning. Vi fortsätter utvecklingsarbetet med bland annat digitalisering och välfärdsteknik för en mer modern och attraktiv hemtjänst för både kund och medarbetare.

Hemtjänstens verksamhetsområde består idag av tolv hemtjänstenheter, nattenhet, larm- och service samt en administrativ stab. Nu söker vi en gruppledare till vår nattenhet.

Gruppledarrollen är ett tillfälligt uppdrag där medarbetare har möjlighet att kombinera sitt uppdrag som undersköterska eller vårdbiträde med en samordnande roll för arbetslaget och fungerar som en viktig länk mellan enhetschef och arbetslag.

Vad innebär jobbet?
Som gruppledare på natten är ditt huvuduppdrag planering av insatser hos våra kunder nattetid. Gruppledaren har också en viktig roll i att arbetsleda sina kollegor kontinuerligt i arbetet. Planeringen av uppdrag från beställare sker i våra verksamhetssystem Treserva, TES och Heroma. I uppdraget ingår även hantering av välfärdsteknik som exempelvis trygghetskameror samt samordning av inkomna larm. Omvårdnadsarbete hos kund kan också förekomma. Du kommer ha ett nära samarbete med med enhetschef och mycket kontakter med andra för arbetet viktiga professioner och kontakter kring kund.

Gruppledare nattetid arbetar i dagsläget cirka tre nätter per vecka och viss dagtjänstgöring sker i samband med arbetsplatsträffar och arbetsmöten.

Vem är du?
Du har erfarenhet av omvårdnadsarbete gärna inom hemtjänsten. God datavana är ett måste och har du erfarenhet av att arbeta administrativt i våra verksamhetssystem är detta meriterande. För att klara uppdraget ska du tycka om att ha mycket kontakter, du ska vara metodisk och strukturerad och ha en väl utvecklad kommunikativ och pedagogisk förmåga.

Som person är du initiativtagande och har ett självständigt arbetssätt. Uppdraget är brett och kräver att du relaterar till människor på ett lyhört sätt samt har förmåga motivera att skapa delaktighet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga lämplighet.

Du behöver ha B-körkort då våra arbetsplatser finns på olika ställen i Karlstad kommun.

Låter det här väldigt mycket som du? Då hoppas vi att du snart hör av dig och söker jobbet!Vad kan vi erbjuda?

Som anställd i Karlstads kommun får du en rad förmåner. Du har bland annat möjlighet att hyra stuga i Sälen eller semesteranläggning på västkusten till ett bra pris samt ta bruttolöneavdrag för personalbil eller personalcykel.

Kommunens eget friskvårdscenter heter Haga Motion och är öppet för alla anställda i koncernen. Här finns styrketräning, spinning, gympa, cirkelträning, massage med mera. Under hela 2022 tränar du gratis på Haga motion samt har gratis entré till kommunen badhus. Karlstads kommun erbjuder också alla anställda möjligheten att delta i olika motionslopp.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss i Karlstad kommun. Titta gärna här: Jobba hos oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Undersköterska
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.