Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Vård- och omsorgsförvaltningen är en förvaltning med fokus på utveckling och nytänk, vilket bland annat syns genom att vi är utsedda till modellkommun för välfärdsteknik inom Sverige. I förvaltningen arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell personcentrerad vård och omsorg.

Vill du utveckla verksamheten inom Hälso- och sjukvård?

En av våra två verksamhetsutvecklare går vidare inom organisationen och vi söker en framåt ersättare! Du ingår självklart i ledningsteamet och staben för verksamheterna och har verksamhetschefen som din närmaste chef. Kolla in hur vi jobbar här!

Arbetsuppgifter
Som verksamhetsutvecklare är huvuduppgiften att arbeta med utvecklingsfrågor inom verksamhetsområdet samt att stötta enhetschefer och verksamheten med dessa. Arbetet grundar sig i respektive verksamhets beslutade anvisningar. Du granskar det interna arbetet, deltar i och leder utredningar och arbetsgrupper, samt fungerar som ett stöd till cheferna.

I arbetet ingår att ta fram och implementera utvecklings- och förbättringsprocesser. Du följer även upp verksamheten utifrån ledningssystem och de kvalitetsverktyg som finns. Utvecklingsarbetet sker på uppdrag av verksamhetschefen och i nära samarbete med övriga verksamhetsutvecklare, chefer samt andra övergripande funktioner inom förvaltningen.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut. Meriterande är om du är sjuksköterska och har tidigare erfarenhet av att arbeta med utveckling av verksamheter. Du har ett intresse för utvecklingsfrågor, förändrings- och förbättringsarbete och förmåga att se helheten före delarna.

Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet från kommunal hälso- och sjukvård.
B-körkort är ett krav.

Det är viktigt att du som verksamhetsutvecklare ha en pedagogisk förmåga och uppskattar att arbeta i grupp med kollegor som arbetar fokuserat mot samma mål. Att du uttrycker dig väl i tal och skrift, samt har en god datorvana. Du har ett intresse och en fallenhet för att sätta dig in i nya system och du har erfarenhet av arbete i Treserva och Heroma. Det är även meriterande om du har stöttat andra eller varit superanvändare i ett eller flera system.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vad kan vi erbjuda dig?

Karlstad kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Vi har individuell lönesättning, flexibel arbetstid och anställningsvillkor enligt kollektivavtal. Utöver detta erbjuds du som anställd i Karlstads kommun även en rad förmåner så som friskvårdsbidrag samt möjlighet att hyra boende i Sälen och på västkusten till ett förmånligt pris. Kommunens eget friskvårdscenter heter Haga Motion och är öppet för alla anställda i koncernen och gratis för alla inom Vård och omsorg. Här finns styrketräning, spinning, gympa, cirkelträning, massage med mera. Karlstads kommun erbjuder också alla anställda möjligheten att delta i olika motionslopp kostnadsfritt. Du får även nyttja Sundsta-badet och badet i Vålberg gratis på vardagarna.

Då du under kortare perioder kommer att arbeta operativt i verksamheten behöver du enligt vår policy att lämna ett utdrag ur Polisens belastningsregister.

Då vi vill få ersättare snabbt på plats kommer urval att ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Utifrån politiskt fattade beslut behöver du vara fullvaccinerad och kunna visa upp ett aktuellt covid-pass inför anställningen.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning, Undersköterska
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.