Sjuksköterska inom socialpsykiatrin

Sjuksköterska inom socialpsykiatrin

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Vård- och omsorgsförvaltningen är en förvaltning med fokus på utveckling och nytänk, vilket bland annat syns genom att vi är utsedda till modellkommun för välfärdsteknik inom Sverige. I förvaltningen arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell personcentrerad vård och omsorg.

Är du vår nya sjuksköterskekollega?
Nu behöver vi förstärka vårt sjukskötersketeam inom socialpsykiatrin. Är du den 6:e kollegan vi söker till teamet?

Vi erbjuder ett omväxlande jobb och för att komma in i arbetet har vi ett introduktionsprogram som anpassas utifrån dina individuella behov tillsammans med enhetschef och våra mentorer. Möt våra mentorer här!

Arbetsuppgifter
Du arbetar med personer med långvariga psykiska funktionsnedsättningar där en del även har samsjuklighet, dvs kombination med missbruksproblematik.

Som patientansvarig sjuksköterska (PAS) har du huvudansvaret för den övergripande planeringen kring kundens hälso-och sjukvårdsinsatser, såväl planerade som akuta. Tillsammans med socialsekreterare deltar du vid uppföljningsmöten var 6:e månad samt vid behov. Du har även hand om samordnad individuell planering (SIP) för nya patienter. För patienter och omvårdnadspersonalen har du en konsultativ och handledande roll i de dagliga hälso-och sjukvårdsinsatser som ska utföras. Du medverkar också i de utvecklingsarbeten som pågår inom teamet och organisationen.

Vårdgrannetelefon för inkommande ärenden samt nya ärenden som kommer in via Cosmic Link från slutenvården, behandlingshem osv turas alla i teamet om att ansvara för.

Målgruppen kräver ett relationsbaserat och personcentrerat arbetssätt där inblandade är flexibla, lyhörda och tillgängliga. Att vinna patientens förtroende och skapa relation kräver tid och många hembesök. Stödjande och motiverande samtal är en viktig del i att förebygga återinsjuknande.
Ett andra mål är att stärka patientens självständighet och motverka isolering. Här krävs god samverkan mellan patienten, socialsekreterare, boendestödjare, arbetsterapeut, sjuksköterskor, öppen- och slutenvården, enhetschefer, vårdcentraler, regioner, behandlingshem samt vård - och omsorgsförvaltningen m.fl.

Vad söker vi hos dig?
Du ska vara legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du är vidareutbildad inom psykiatri och/eller har erfarenhet av socialpsykiatri. Även erfarenhet från kommunal hälso- och sjukvård är meriterande.

För att ta dig till våra patienter behöver du kunna cykla och ha B-körkort.
Arbetet ställer krav på ett professionellt förhållningssätt och att skapa goda relationer med våra kunder, anhöriga och samarbetspartners. Att ta aktiv del i de utvecklingsarbeten som pågår i teamet och organisationen förväntas av dig.

Som person är du samarbetsinriktad, flexibel, kan arbeta självständigt och har lätt för att kommunicera och samverka i grupp. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande:
Du har dagtidsschema 08-17 med möjlighet till att flexa enligt kollektivavtal och vi tillämpar individuell lönesättning. Sedan bjussar vi på en rad förmåner som du kan ta del av utanför jobbet. Du har bland annat möjlighet att hyra stuga i Sälen eller semesteranläggning på västkusten samt ta bruttolöneavdrag för personalbil eller personalcykel. Under 2022 kan du dessutom träna gratis på kommunens eget friskvårdcenter Haga Motion och har gratis entré till kommunens badhus.

Här kan du se mer om hur det är att jobba hos oss! Välkommen att söka!

Innan erbjudande om anställning begär vi enligt vår policy att få se utdrag ur polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 4 sept 2022 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.