Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Vård- och omsorgsförvaltningen är en förvaltning med fokus på utveckling och nytänk, vilket bland annat syns genom att vi är utsedda till modellkommun för välfärdsteknik inom Sverige. I förvaltningen arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell personcentrerad vård och omsorg.

Vad söker vi?
Motiveras du av att hjälpa, engagera och rehabilitera? Då passar du som arbetsterapeut hos oss! Vi bemannar nu upp med extra arbetsterapeuter utöver ordinarie bemanning för att stötta upp och avlasta vid ev frånvaro och att hinna med roliga uppdrag. Det team du kommer att tillhöra består utöver arbetsterapeuter av fysioterapeuter, rehab-assistenter, biståndsbedömare, sjuksköterskor och omvårdnadspersonal som jobbar och samarbetar personcentrerat nära med patienten. Vi är till för Karlstadsborna och vår uppgift är att ge livskvalitet. Vi ligger i framkant inom en rad områden som digitalisering, kompetensutveckling, nära vård och samverkan samt ledarskap.

Här finns stora möjligheter att utvecklas - väx med oss!

Vad ska du göra?
Som arbetsterapeut arbetar du i förebyggande, aktivitetsbevarande och i aktivitetshöjande syfte. Samarbetet med fysioterapeut-kollegorna bidrar till en holistisk syn gällande människans aktivitets- och funktionsförmåga. Du ger också handledning, råd, stöd och information i enskilda patientärenden, övriga personalgrupper och anhöriga tillsammans med övriga teamet.

Arbetet är även självständigt med att skapa strategier, utföra träning i aktivitet, ordinera utförande av utvalda åtgärder och förskriva hjälpmedel. En annan del av arbetet är att utreda behov av förändringar i den fysiska miljön. Hos oss finns stora möjligheter att själv planera din arbetsdag. Som arbetsterapeut hos oss erbjuds du ett varierande, stimulerande och utvecklande arbete!

Vem är du?
Du är utbildad arbetsterapeut och det är en fördel om du har erfarenhet från kommunal- och/eller Regionens verksamhet. För att besöka patienterna behöver du ha B-körkort.

Du stimuleras av möten med människor och har en god förmåga att prioritera och organisera. Att du har god samarbetsförmåga, är självständig, flexibel och trivs med varierande arbetsuppgifter är en förutsättning att klara uppdraget då merparten av dina arbetsuppgifter utförs i patientens hem.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, dina personliga egenskaper och att du har engagemang och förståelse för målgruppens behov.

Du erbjuds:
Vi erbjuder en god introduktion som anpassas efter dina behov som nyanställd. Vi har även mentorer som utbildare och bollplank, nära handledarskap på ditt kontor och kontinuerlig kompetensutveckling när du börjar din anställning hos oss.

Karlstads kommun erbjuder en rad förmåner. Du har bland annat möjlighet att hyra Kommunens stuga i Sälen till ett bra pris, ta bruttolöneavdrag för personalbil, personal-cykel eller för att löneväxla till pension.
Kommunens eget friskvårdscenter heter Haga Motion och är öppet för alla anställda i koncernen. Här finns styrketräning, spinning, gympa, cirkelträning, massage med mera. Karlstads kommun erbjuder också alla anställda möjligheten att delta i olika motionslopp.

Här ser du hur det är att jobba hos oss: Jobba hos oss!

Innan erbjudande om anställning begär vi enligt vår policy att få se utdrag ur polisens belastningsregister.
Urvalet kommer att starta redan under ansökningstiden och ske löpande. Välkommen att söka!

Utifrån politiskt fattade beslut behöver du vara fullvaccinerad och kunna visa upp ett aktuellt covid-pass inför anställningen.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjukgymnastik & Rehab
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.