Stödassistent till Gräsdalen daglig verksamhet

Stödassistent till Gräsdalen daglig verksamhet

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Vård- och omsorgsförvaltningen är en förvaltning med fokus på utveckling och nytänk, vilket bland annat syns genom att vi är utsedda till modellkommun för välfärdsteknik inom Sverige. I förvaltningen arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell personcentrerad vård och omsorg.

Daglig verksamhet funktionsstöd ansvarar för verksamheter till cirka 350 personer i kommunen som sökt insatsen daglig verksamhet enligt LSS. Hos oss arbetar drygt 80 personer med att göra bra dagar för dem vi är till för inom daglig verksamhet funktionsstöd i vård-och omsorgsförvaltningen.

Beskrivning arbetsplats och uppdraget

Daglig verksamhet jobbar utifrån tre olika inriktningar. Gruppverksamhet som vänder sig till personer från stort till litet behov av stöd och hjälp. Vi har företagsgrupper som vänder sig till personer som har behov av mellan till litet behov av stöd och hjälp. Företagsplatser som vänder sig till personer med litet behov av stöd och hjälp. Där finns inte personal närvarande under dagen utan företaget har en handledare utsedd på plats från arbetslaget.

Vi söker vikarierande personal till gruppverksamhet. Här kan deltagare ha individuellt utformade aktiviteter både enskilt och i grupp. Vi har sinnesstimulerande verksamhet och aktiviteter med musik, bild och form. Utomhusuppgifter och aktiviteter samt livskunskapshöjande inslag för ökad självständighet och utveckling.

Personer som deltar i våra verksamheter har behov av pedagogiskt förutsägbart förhållningssätt utifrån sin funktionsnedsättning och sitt behov. Personer vi stödjer behöver individuellt utformad förutsägbarhet och daglig planering. Daglig verksamhet söker dig som är trygg och engagerad, som vill vara med och skapa bra och utvecklande dagar för målgruppen.

Vi söker vikarierande personal till gruppverksamhet då ordinarie personal har tjänstledighet för studier. Det vi söker till är gruppverksamhet för personer med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autismspektrumsvårigheter.

Arbetsuppgifter

Du arbetar som stödassistent tillsammans med övriga kollegor i verksamheten. Ditt arbete utgår måndag till fredag och tiderna anpassas utifrån verksamhetens behov, i huvudsak dagtid. I detta arbete ansvarar du för att ge stöd och vägledning till deltagare utifrån individuellt utformat stödbehov med din pedagogiska förmåga.

Kvalifikationer

Vi söker dig med utbildning från omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du tycker om att arbeta på ett sätt som främjar individuell utveckling tillsammans i samarbete med andra. Du som tillsammans med kollegor har fokus för den enskilda personen och dess behov i centrum för ditt arbete.
  • Du ska vara empatisk, lugn och tålmodig samt ha vilja att ta stort eget ansvar för ditt arbete.
  • Ditt bemötande skall vara stabilt och lyhört för de olika behov du möter så att du kan anpassa dig därefter.
  • Vara nyfiken, idérik med förmåga att utmana deltagare för att nå ökad individuell utveckling.
  • Du ska ha god samarbetsförmåga och dela med dig av din kunskap och dina perspektiv på arbetet för att skapa nya möjligheter men också vilja att lära nytt själv.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete tidigare och som har god pedagogisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har förmåga att arbeta lågaffektivt och inger lugn och trygghet. En god fysik som medför att du kan vara utomhus och arbeta med kroppen.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi erbjuder en marknadsmässig lön, kollektivavtal och möjlighet till arbete hel- eller deltid. Förutom att du lär känna våra fantastiska kunder får du massor av nya trevliga och hjälpsamma kollegor.
Hos oss får du ett meningsfullt och viktigt arbete där du träffar personer inom äldreomsorgen där du träffar äldre och är med i deras vardag.

Utöver detta erbjuds du som anställd i Karlstads kommun även en rad förmåner. Kommunens eget friskvårdscenter heter Haga Motion och är öppet för alla anställda i koncernen. Här finns styrketräning, spinning, gympa, cirkelträning, massage med mera. Under 2022 erbjuder vi gratis träning hos Haga Motion och har gratis entré till kommunens badhus. Karlstads kommun erbjuder också alla anställda möjligheten att delta i olika motionslopp kostnadsfritt.

Innan bekräftad anställning efterfrågar vi utdrag ur belastningsregistret. B-Körkort behövs för uppdraget.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.