Stödassistent till Funktionsstöd

Stödassistent till Funktionsstöd

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Vård- och omsorgsförvaltningen är en förvaltning med fokus på utveckling och nytänk, vilket bland annat syns genom att vi är utsedda till modellkommun för välfärdsteknik inom Sverige. I förvaltningen arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell personcentrerad vård och omsorg.

Beskrivning
Till Funktionsstöd söker vi nu två stödassistenter för tillsvidareanställning 100%. Du kommer att arbeta på Servicebostaden Horsensgatan 176 på Rud i Karlstad. På boendet bor idag ca 17 kunder som har insatser utifrån LSS och SoL.

Arbetsuppgifter
I arbetet som stödassistent ger du stöd och hjälp utifrån varje kunds behov, förmåga, önskemål och intresse. Du arbetar utifrån ett reflekterande arbetssätt och utformar den enskildes vardag så att innehållet blir begripligt, hanterbart och meningsfullt. Du strävar efter att utveckla arbetsmetoder och relationer som kännetecknas av ömsesidighet, tillit, respekt och kontinuitet. Du ska arbeta utifrån verksamhetens mål och i arbetet ingår även särskilda ansvarsområden. Du medverkar i att planera. utveckla och följa upp verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
  • Adekvat utbildning, exempelvis omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • God kunskap om olika funktionsnedsättningar och dess konsekvenser i kundernas vardag. Tidigare erfarenhet utav arbete mot målgruppen inom LSS och SoL, gärna i en liknande yrkesroll inom gruppbostad/serviceboende ses som positivt.
  • Har förmåga att hantera utåtagerande beteende utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt och med tydliggörande pedagogik.
  • Då dokumentation är en viktig arbetsuppgift krävs det att du kan uttrycka dig väl i svenska språket, både i tal och skrift, samt att du har goda IT-kunskaper.
För att lyckas i rollen behöver du vara lugn och trygg i dig själv. Du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer. I arbetet som stödassistent krävs det att du har en förmåga att vara en del i ett team, ta egna initiativ och arbeta strukturerat och självständigt. I ditt utförande är du ansvarfull och noggrann. Arbetet kräver också att du är flexibel och lösningsfokuserad i de situationer då förutsättningarna snabbt kan förändras. Vidare ser vi att du brinner för ditt uppdrag där du är med och bidrar till teamets utveckling och framgång.
Vi lägger stort vikt vid personlig lämplighet.

Arbetet innebär oregelbunden schemalagd arbetstid med helgtjänstgöring. Bilaga J tillämpas. Datorvana är ett krav. Körkort är meriterande.

Innan bekräftad anställning efterfrågar vi utdrag ur belastningsregistret.

Mellan vecka 28-32 har rekryterande chef semester. Urval kommer påbörjas efter sista ansökningsdag.

Vårt erbjudande
Du har som anställd i koncernen Karlstads kommun en rad förmåner. Du kan bland annat hyra kommunens stuga i Sälen eller bo på Sunna semesteranläggning på Tjörn till ett bra pris. Möjligheten finns även till bruttolöneavdrag för personalbil, personalcykel samt löneväxling till pension. Kommunens eget friskvårdscenter Haga Motion, är öppet för alla anställda i koncernen. Här finns bland annat styrketräning, spinning, gympa, cirkelträning samt massage. Koncernens friskvårdsbidrag finns att nyttja via Epassi samt att du som anställd erbjuds möjlighet att delta i olika motionslopp inom kommunen.

Här kan du se mer om hur det är att jobba hos oss i koncernen Karlstads kommun!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.