Technical Engineer

Technical Engineer

Speciell nätsäkerhet på Telia erbjuder kommunikation med hög nätsäkerhet och sekretess som mervärde. Vi är en exklusiv kundingång för kunder som har speciella behov av att skydda informationen i sin kommunikation. Vi behöver förstärka vårt Technical Consultant-team och letar nu efter dig med stark känsla för kund och teknik. Rollen som Technical Engineer är central i vår verksamhet, då den är avgörande för att våra kundlöften blir verklighet. Jag heter Ola Perman och leder vårt Technical Consultant-team. Vi är en härlig samling människor och jag är superstolt över varenda en i vårt unika team.

Är det här din nästa möjlighet?

Är du intresserad av att jobba i ett team där du, tillsammans med kollegor, implementerar, hanterar och anpassar tekniska lösningar för olika funktioner? Då kan du vara den jag söker!

Som Technical Engineer
får du ta ansvar för tekniska lösningar - från framtagning av beslutsunderlag och installation/driftsättning till löpande underhåll. Vi är ett litet team som arbetar nära tillsammans och delar kunskaper och erfarenheter med varandra, alla i teamet förväntas bidra till gruppens fortsatta utveckling inom flera teknikområden.

Förekommande arbetsuppgifter:
 • Delta i framtagning av lösningsdesign
 • Installation och konfiguration av system
 • Installation och härdning av operativsystem
 • Uppsättning av certifikathantering, AD server
 • Konfiguration av loggning och uppsättning av systemlarm
 • Installation, konfiguration av serverkommunikation
 • Framtagning av systemdokumentation och förvaltningsdokumentation
 • Drift och support av lösningar
Arbetsorten är i Karlstad, resor kan förekomma inom Sverige i begränsad omfattning.

Är det här du?

Du är självständig och har stor initiativförmåga samtidigt som du är en lagspelare som gillar ett tillåtande klimat i ditt team. Vi tror att du tidigare har jobbat proaktivt med att skapa både tillväxt och lönsamhet för dina kunder. Det är såklart bra om du känner till våra produkter, vår verksamhet och hur vi jobbar - fast samtidigt är vi ju här för att skapa någonting helt nytt, eller hur?

Dina personliga kompetenser:

Vi tror att du har en lyhörd och professionell framtoning och kan med din personlighet bygga upp en god kundrelation och ett stort förtroende hos våra kunder. I den här rollen får du möjlighet att utmana dig själv och vi värdesätter att du inspireras och motiveras av just utmaningar och att arbeta mot tydliga mål, som vi strävar mot att uppnå tillsammans. Vi tror att du har stort intresse för IT-säkerhet och de administrativa uppgifter som hör till rollen, samt att du är analytiskt lagd och har god social förmåga.

Din erfarenhet:

Vi söker dig med mycket goda kunskaper från att utveckla och administrera IT-system och dess närverk och tror att du följande kunskaper och erfarenheter:
 • God kunskap om Windows/Linux serveroperativsystem
 • God kunskap om loggning och monitorering av IT-system
 • Kännedom om nätelement så som switchar, routrar och liknande
 • Erfarenhet från IT-sektorn och av att jobba i stora IT-projekt
 • Erfarenhet att systematiskt arbeta med omvärldsbevakning inom teknikområde
 • Flytande svenska och engelska, tal och skrift.
Mer än bara ett jobb!

Oavsett vilket jobb du söker hos oss, ger vi dig verktygen och stödet du behöver för att styra din personliga utveckling. Vi vill hjälpa dig att utvecklas både på ett personligt plan och i din yrkesroll. Hos oss blir du en del av ett kreativt, motiverande och välkomnade företag där alla kan vara sig själva, med likvärdiga möjligheter att utvecklas. Vi respekterar människor och värdesätter mångfald. Förutom en attraktiv och inkluderande arbetsmiljö erbjuder vi flexibilitet och ett brett utbud av olika förmåner.

Intresserad?

Tveka inte att skicka in din ansökan om du vill bli en del utav vårt team! Om du vill veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta mig på ola.perman@teliacompany.com 073-058 85 15 och/eller LinkedIn.

Vi ser fram emot din ansökan. För att kunna hantera dina personuppgifter på ett säkert sätt, ber vi dig att ansöka via vårt rekryteringssystem. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post eller andra kanaler. Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är 11e oktober, 2022.

Telia är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och delar av vår verksamhet omfattas av lagstiftning om säkerhetsskydd. Innan anställning kan ske krävs godkänd säkerhetsprövning samt svensk medborgarskap för denna roll.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 11 okt 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Everything we do is reflected in our purpose: To reinvent better connected living. That's how we make a difference for our customers in the big and in the small. That's how we contribute to the lives and livelihoods where we are present. Our skilled people and partners, innovative technologies and powerful networks are there to make daily life smoother and richer for our customers and help societies and business become more efficient and sustainable. Welcome to Telia, the home of your next big opportunity and a place where everyone can be themselves with equal access to opportunities.