Verksamhetsutvecklare inom digitalisering

Verksamhetsutvecklare inom digitalisering

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.

Beskrivning
Som verksamhetsutvecklare tillhör du staben för de tekniska förvaltningarna, det vill säga teknik- och fastighetsförvaltningen, stadsbyggnadsförvaltningen och miljöförvaltningen, samt Parkab. Staben har cirka 50 medarbetare fördelade på fyra enheter: ekonomienheten, HR-enheten, informationsenheten och utvecklingsenheten. Du kommer att vara placerad på utvecklingsenheten där IT-strateg, IT-samordnare, systemförvaltare, verksamhetsutvecklare, informationssäkerhetssamordnare och verksamhetscontroller är organiserade. Just nu arbetar vi på distans men i vanliga tider sitter vi i trevliga aktivitetsbaserade lokaler i Samhällsbyggnadshuset i Inre hamn.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetsutvecklare hos oss är din främsta arbetsuppgift att vara med och leda det digitala förändringsarbetet tillsammans med kollegorna på både utvecklingsenheten och ute i kärnverksamheten. Tillsammans vidareutvecklar och realiserar vi aktiviteterna i våra förvaltningsövergripande handlingsplaner för digitalisering. Arbetet innebär en tät och nära kontakt med verksamheterna där du i dialog med dem inspirerar till nya arbetssätt och stöttar i förändringsresan.

Du har de tre tekniska förvaltningarna som arbetsfält för att genomföra våra digitaliseringsprojekt. Det kan till exempel innebära att du leder ett förändringsarbete där arbetsprocesser förändras tack vare användande av ny teknik som smarta sensorer, robotar eller drönare. Hos oss är inte tekniken i centrum utan den nytta den skapar genom förändrade arbetssätt.

I din roll som verksamhetsutvecklare kommer du att arbeta tillsammans med personal som har olika kompetens, bakgrund och erfarenhet för att säkerställa att olika perspektiv tas till vara i projekten och att resultaten blir hållbara över tid. Ditt arbete kommer i varierande omfattning innebära uppgifter såsom projektledning, införandestöd, workshops, processkartläggning och kravställning vid upphandling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen inom IT, alternativt annan arbetslivserfarenhet som vi bedömer motsvarande. Vi ser även att du har praktisk erfarenhet av verksamhetsutveckling med stöd av digitalisering.

För att lyckas i tjänsten ser vi att du har god allmänkunskap och ett genuint intresse för tillämpningen av nya tekniker tex IoT, AI, robotisering, AR, VR, drönare, och har du dessutom erfarenhet av följande ser vi det som meriterande:
  • Erfarenhet av projektledning och förändringsledning
  • Praktisk erfarenhet av processkartläggning
  • Erfarenhet av processverktyg såsom 2c8 eller liknande verktyg.
  • Goda kunskaper i Microsoft Teams, M365-plattformen och SharePoint
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är teknikintresserad med mål att omsätta den nya tekniken i värdeskapande lösningar. Du har god samarbetsförmåga och trivs med flera kontaktytor mot verksamheten. Vi ser vidare att du är en god kommunikatör med förmåga att förklara och återkoppla på ett pedagogiskt sätt.

Då arbetsuppgifterna för våra verksamhetsutvecklare varierar ställer det krav på dig att vara anpassningsbar och våga och vilja prova nytt, det kan även handla om att växla mellan kortare arbetsmoment och mer långsiktigt strategiskt arbete. Du är ansvarstagande och känner stort ägarskap över ditt ansvarsområde och för att vara rätt person för denna tjänst behöver du vara initiativtagande och självgående. Det är en självklarhet för dig att aktivt omvärldsbevaka ditt område och du är kreativ i ditt sätt att hitta lösningar.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 9 maj 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.